Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Η μοναξιά της ύφεσης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΔΟΠΟΥΛΟΣ στο ΕΘΝΟΣ
 Η πιο διασκεδαστική από τις ψευδαισθήσεις της κυβερνώσας Αριστεράς καταγράφεται κάτι στιγμές που καμώνεται την τόσο σπουδαία και ριζοσπαστική, ώστε να «απειλεί» ότι πέραν της Ελλάδας θέλει να αλλάξει και ολόκληρη την Ευρώπη.
Εννοείται ότι κανείς δεν της ανέθεσε ποτέ τέτοιο ιεραποστολικό ρόλο. Και εξυπακούεται ότι ο μέσος Βερολινέζος, Φλωρεντίνος ή Μαδριλένος μάλλον δεν θα αναριγούσαν από ενθουσιασμό στην προοπτική να τους αλλάξει τη ζωή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Οι μεγαλοστομίες αυτές έχουν βεβαίως μία και μόνο τύχη: Να σκάνε σαν φούσκες στον τοίχο της πραγματικότητας. Οπως ας πούμε στα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύτηκαν μεσοβδόμαδα. Και που θύμισαν ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν λέει να βγει από την επιτήρηση, αλλά παραμένει κολλημένη στην ύφεση: Μόνη αυτή σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μάλλον πρέπει να το πάρουμε απόφαση: Στις μεταρρυθμίσεις -τις μικρές και τις μεγάλες- που απαιτούνται για να βγει η χώρα από το τέλμα αντιδρά η συντριπτική πλειονότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας, του παραδοσιακά έντρομου μπροστά στο πολιτικό κόστος.
Θέλετε μια πολύ μικρή -ούτε καν διαρθρωτική-αλλαγή, που θα είχε όμως σημαντικό αποτέλεσμα, αλλά που ουδείς τολμά να εισηγηθεί;
Ακούστε την: Λογαριασμός ρεύματος με μία και μόνη ένδειξη: Τόσο ρεύμα έκαψες, τόσο θα πληρώσεις.Θέλει η ΕΡΤ να εισπράξει το τέλος της; Δικαίως και ευχαρίστως. Αλλά μόνη της. Με τον δικό της μηχανισμό. Θέλει ο δήμαρχος τα τέλη του; Προφανώς. Αλλά με το δικό του μπιλιετάκι και δικούς του εισπράκτορες.
Και το ίδιο ισχύει για κάθε άλλο περίεργο αρκτικόλεξο που φιλοξενείται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και των ιδιωτικών παρόχων. Τι λέτε; Θα ήταν ίδια η ΕΡΤ αν ξαφνικά έχανε την ασφάλεια της είσπραξης;
Θα είχαν την ίδια άνεση οι δήμοι να διατηρούν βρώμικους δρόμους αν έπρεπε μηνιαίως να συναλλάσσονται με τους δημότες τους; Δύσκολα. Αλλά ας μην τα αλλάξουμε αυτά. Προέχει να αλλάξουμε την Ευρώπη. Που υποφέρει από ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!