Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Η επόμενη μέρα του ΕΔΟΕΑΠ στις κάλπες

Επί τρεις ημέρες, στις 28, 29 και 30 Μαρτίου, οι δημοσιογράφοι-μέλη του ΕΔΟΕΑΠ καλούνται να ψηφίσουν τα πέντε μέλη του νέου ΔΣ, ενώ οι εκλογές για τα...
μέλη της ΕΠΗΕΑ θα διεξαχθούν στις αρχές Απριλίου. Το διακύβευμα των εκλογών αυτών, που γίνονται υπό τον σοβαρό κίνδυνο παύσης πληρωμών από το ασφαλιστικό ταμείο, είναι η επόμενη μέρα του Οργανισμού.

Την περασμένη εβδομάδα παραδόθηκε στον υφυπουργό Εργασίας Τ. Πετρόπουλο η προμελέτη που έπρεπε να ήταν έτοιμη από τον περασμένο Νοέμβριο! Με βάση αυτή την προμελέτη, που ουσιαστικά δεν προτείνει κάτι, αλλά εξετάζει τα σενάρια για τις οικονομικές ανάγκες του Οργανισμού σε περιπτώσεις διεύρυνσης, προγραμματίστηκε τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.
Γεγονός είναι ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως υπάρχει λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ, απλώς κάθε παράταξη προσπαθεί να προπαγανδίσει τους υποψηφίους της στις εκλογές. Για να επιβιώσει ο ΕΔΟΕΑΠ, απαιτείται να θεσμοθετηθεί ένας νέος πόρος υπέρ του Ταμείου, αλλά για να γίνει αυτό απαιτείται νομοθετική ρύθμιση και συμφωνία των εργοδοτών, ενώ δεν υπάρχει μηχανισμός είσπραξης. Η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της, όπως και οι εργοδότες του Τύπου, ενώ οι καναλάρχες απαιτούν τη συμμετοχή τους στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ σε κάθε περίπτωση.
Η νέα διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις στοχεύσεις της κυβέρνησης και των εργοδοτών, γι’ αυτό και κρίνονται τόσο σημαντικές αυτές οι εκλογές για όλες τις παρατάξεις στην ΕΣΗΕΑ. 
Πηγή:typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!