Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Θα κατεβαίνουν οι ιστοσελίδες με παράνομες ταινίες

Κόψιμο συνδέσεων στο internet προβλέπει το σχέδιο νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα στην περίπτωση αντιγραφής ταινιών.
Το σχέδιο αναφέρει πως, αν προσβάλλεται στο διαδίκτυο δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας ή συγγενικό δικαίωμα, ο δικαιούχος θα μπορεί να υποβάλλει σε Επιτροπή που θα οριστεί αίτηση, είτε αυτοπροσώπως είτε ηλεκτρονικά, για άρση της προσβολής.

Όταν η Επιτροπή θα διαπιστώνει ότι το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας ή το συγγενικό δικαίωμα προσβάλλεται, θα καλεί τους αποδέκτες της γνωστοποίησης:

–  Να απομακρύνουν το περιεχόμενο που προσβάλλει το δικαίωμα από την ιστοσελίδα στην οποία θα έχει αναρτηθεί παράνομα ή να διακόπτουν την πρόσβαση σε αυτό.
– Εάν η ιστοσελίδα στην οποία βρίσκεται το περιεχόμενο φιλοξενείται σε διακομιστή (server) που βρίσκεται εντός της ελληνικής επικράτειας, η Επιτροπή θα καλεί τους αποδέκτες της γνωστοποίησης να απομακρύνουν το συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Σε περίπτωση προσβολών μεγάλης κλίμακας, η Επιτροπή θα μπορεί να αποφασίσει, αντί για την απομάκρυνση του περιεχομένου, διακοπή της πρόσβασης σε αυτό. Αν η ιστοσελίδα φιλοξενείται σε διακομιστή εκτός της ελληνικής επικράτειας, η Επιτροπή θα  καλεί τον πάροχο πρόσβασης στο διαδίκτυο να διακόψει την πρόσβαση στο περιεχόμενο

Πηγή:typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!