Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Αναζητά επενδυτές ο Βαξεβάνης

Αναταράξεις στο «Documento» μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα
Χωρίς τον Ιωάννη-Βλαδίμηρο Καλογρίτσα θα συνεχίσει την εκδοτική του πορεία το «Documento». Ο Κώστας Βαξεβάνης ανέλαβε την έκδοση της εφημερίδας μέχρι να βρεθεί ο επιχειρηματίας που θα θελήσει να επενδύσει στο φύλλο.
Η συνεργασία κράτησε για λίγο καθώς υπήρχαν πιέσεις προς την οικογένεια Καλογρίτσα για τα δημοσιεύματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα να ληφθεί η απόφαση για το διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Στην εφημερίδα είχαν μπει λεφτά για να μπορεί να λειτουργεί η εταιρεία και βέβαια είχαν γίνει και εισπράξεις. Όλο όμως αυτό το χρονικό διάστημα η οικογένεια Καλογρίτσα δεχόταν επιθέσεις από τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, με αποκορύφωμα το δημοσίευμα του «Βήματος» περί χορήγησης δανείων από την Attica Bank.
Ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας διεκδίκησε άδεια τηλεοπτικού σταθμού, κατηγορήθηκε για υπόγεια συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν στην εταιρεία δημοσκοπήσεων (GPO) του Χρήστου Καλογρίτσα. Μετά την κατάρρευση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών πάγωσε το σχέδιο έκδοσης εφημερίδας από τον ίδιο τον επιχειρηματία με επικεφαλής τους Πάνο Παναγιώτου και Χρήστο Μαχαίρα και ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας επένδυσε στην έκδοση της «Documento».
Η εταιρεία που έφερε το όνομά του μετονομάστηκε σε Media Doc και το αρχικό κεφάλαιο των 8 εκατ. ευρώ, που ήταν απαραίτητο για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, μειώθηκε σε 5 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία τώρα θα παραμείνει στον έλεγχο του Κώστα Βαξεβάνη, χωρίς την παρουσία του επιχειρηματία. Οι εργαζόμενοι δηλώσαν πως θα συνεχίσουν να στηρίζουν την πορεία της εφημερίδας.Πηγή:typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!