Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Κομισιόν: «Οι δηλώσεις Ερντογάν προκαλούν διπλωματικές τριβές»

Κομισιόν: «Οι δηλώσεις Ερντογάν προκαλούν διπλωματικές τριβές» «ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»
Διπλωματικές τριβές ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία προκαλούν οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέφερε ότι «εάν η Ευρώπη συνεχίσει με αυτόν...
τον τρόπο, κανένας Ευρωπαίος, σε κανένα μέρος του κόσμου, δεν θα μπορεί να περπατά με ασφάλεια στους δρόμους».
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς, σήμερα, να σχολιάσει αυτές τις δηλώσεις, επεσήμανε ότι «ώρες μόνο μετά τα τραγικά γεγονότα (στο Λονδίνο) θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν εκφράζουμε αξιολογικές κρίσεις, σχόλια και γενικεύσεις, σε μία πολύ ευαίσθητη συγκυρία».
«Επ' αυτών των συγκεκριμένων σχολίων έχουμε καλέσει τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στην ΕΕ να προσέλθει σήμερα στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης για συνάντηση με τον αρμόδιο διεθυντή, καθώς θα θέλαμε εξηγήσεις σχετικά με τα σχόλια του Προέδρου Ερντογάν για την ασφάλεια στους ευρωπαϊκούς δρόμους», πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς.
Πηγή:ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!