Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Εξεταστικές και... πραγματικότητα!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ στο ΕΘΝΟΣ

Οχι μία, αλλά δύο επιτροπές (μία εξεταστική και μία προανακριτική), ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, προκειμένου -όπως είπε- να διερευνηθούν σημαντικές υποθέσεις (εξοπλιστικά και προμηθειών στην υγεία).
Ως πρόθεση, κανείς δεν μπορεί να πει το παραμικρό, καθώς είναι υποχρέωση των πολιτικών δυνάμεων να ελέγχουν πράξεις και παραλείψεις κυβερνήσεων. Είναι όμως τόσο αγαθές οι σκέψεις της συγκεκριμένης κυβέρνησης; Το ερώτημα προκαλείται μοιραία από την τακτική που έχει ακολουθηθεί τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς είναι δεδομένο ότι όποτε αυτή η κυβέρνηση βρέθηκε σε δύσκολη στιγμή κατέφυγε σε κλασικές (δυστυχώς) μεθόδους αποπροσανατολισμού.
Λίγο μετά την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου και τις εκλογές, συγκροτήθηκε η επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων, χωρίς όμως η έρευνα να καταλήξει σε πολιτικά πρόσωπα. Την ίδια περίοδο δόθηκε έμφαση στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών (με τα γνωστά αποτελέσματα...) και λίγο αργότερα στο στόχαστρο βρέθηκε η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μ' αυτά και μ' αυτά, ο χρόνος για την κυβέρνηση κυλούσε... ευχάριστα, με το πολιτικό προσωπικό να ασχολείται με τη σκανδαλολογία και όχι με την ουσία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Ποιος, λοιπόν, λέει ότι και αυτές οι δύο επιτροπές που αναγγέλθηκαν χθες δεν γίνονται μόνον και μόνον για να... κυλήσει ο χρόνος; Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η συζήτηση για την προανακριτική για τα εξοπλιστικά έχει προγραμματιστεί μία ημέρα μετά το Eurogroup της 20ής Μαρτίου, που δεν αναμένεται να εκπέμψει θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία.
Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι ανοίγει ένας νέος κύκλος πολιτικής αντιπαράθεσης, που θα κινείται όμως μακριά από τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν οι Ελληνες. Ισως και αυτός να είναι ο στόχος της κυβέρνησης τελικά...
saradakos@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!