Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Τίποτε ξεκάθαρο ολα στην ομίχλη !

Γράφει ο συνεργάτης μας 
Θόδωρος Γαλανόπουλος
Δεν είναι μόνο αυτά που μας έρχονται κάθε μέρα στο κεφάλι σαν κεραμίδες, με πληρωμές φόρους, χαράτσια και απολύσεις, είναι και εκείνα που βλέπουμε να έρχονται γρήγορα και μεγαλώνει περισσότερο η απογοήτευση μας!
Είναι και οι αντιφατικές και αντικρουόμενες απόψεις των ειδημόνων που δεν αφήνουν το πολίτη να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη ουτως ώστε να πιάσει μια κάποια άμυνα! 
Παρακολούθησα την ομιλία του Παναγιώτη Γεννηματά στην Καλαμάτα στο καφε Σινε, πριν λίγες μέρες! Ένας καθηγητής , τραπεζίτης ο κος Γεννηματάς ,αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ήταν από τους πρωτεργάτες της Ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης, και της εισδοχής μας στο ευρο! 
Δεν υπάρχει τίποτε μας είπε, με λίγα λόγια, δεν γίνεται τίποτε ετσι που πάμε! Λυπάμαι μας είπε που υπερασπίστηκα αυτήν την ένωση! Και τώρα τι; ρωτήθηκε;Τώρα αν πάμε στη δραχμή, έχουμε κάποιες ελπίδες επιβίωσης! Με αυτά τα 3,5 πλεόνασμα που μας ζητάνε κάθε χρόνο είμαστε καταδικασμένοι! 
Τώρα τι να πεις; Όταν είναι εναντία στο ευρο ένας από τους πρωτεργάτες του ευρο, τι να νοιώθει ο απλός πολίτης που δεν θα έχει ούτε σύνταξη σε λίγο κι ας δούλεψε κι ας πλήρωσε σαν σκυλί δεκαετίες ολάκερες! Όχι δεν ξέρω, ούτε εγώ, ουτε πολλοί άλλοι συμπολίτες μας τι πρέπει να κάνει αυτή η χώρα, μπας και πιάσει ένα σωσίβιο και σωθεί! 
Όμως δεν μπορούμε να διαλύσουμε την όποια συνοχή της χώρας μας , τις οικογένειες μας και τις ζωές μας για να σώσουμε τους αριθμούς της όποιας κυβέρνησης και όποιας συμφωνίας με δανειστές! Ποια η ελπίδα σε αυτή τη χώρα; Να φτάσουμε στο 2060 για να δούμε μια αμυδρά ελπίδα; Και ποιος είναι ο πάτος και η κόκκινη γραμμή για τον Έλληνα; Να μείνουμε ολοι άνεργοι, κανένα παιδί μας σε αυτή τη χώρα, και να μην παράγουμε κανένα βιομηχανικό, γεωργικό και κτηνοτροφικό προϊόν; Αλλά θα έχουμε νόμισμα το ευρο που δεν θα το βλέπει κανένας στα χέρια του; 
Η μήπως τίποτε χειρότερο ακόμα που δεν το ξέρουμε; Ποιος είναι ο πάτος; Και κάτι ακόμα που δεν τρώγεται εύκολα! Είναι δυνατόν κάθε μέρα να κρεμόμαστε όλοι απο τα χείλια του κάθε Σοιμπλε και του κάθε Νταισεμπλουμ; 
Χωρίς καμία μα καμία δυνατότητα αυτοδιαχείρισης και διοίκησης της χώρας από την όποια κυβέρνηση ψηφίζεις; Η ζωή αγαπητοί μου και η δημοκρατία έχει δυο τρεις βάσεις που πρέπει να πατά επάνω ο κάθε πολίτης! Μια εργασία, μια ασφάλιση μια υγεία, μια εξασφάλιση για τους απόμαχους της ζωής και κάποια λίγα ακόμα! Αν τα καταργήσουμε όλα αυτά, γυρίζουμε στη δουλεία, στη σκλαβιά! 
Άραγε είμαστε περήφανοι και έτοιμοι να ζήσουμε κάτι τέτοιο; Έλα ντε ;

Θόδωρος Γαλανόπουλος

kapistri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!