Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Καμία φορολογία, η κοινή θέση της αγοράς ΜΜΕ!

Σύμπραξη ΕΙΤΗΣΕΕ, ΕΝΕΔ, ΣΔΕ, ΕΔΕΕ
Επιμένουν στην κατάργηση του ειδικού φόρου διαφήμισης οι Ενώσεις των καναλαρχών και των ιδιοκτητών διαδικτύου (ΕΙΤΗΣΕΕ και ΕΝΕΔ), που συμφώνησαν με τους διαφημιστές και τους...
διαφημιζόμενους (ΣΔΕ και ΕΔΕΕ) σε ένα κείμενο θέσεων και απαιτήσεων έναντι της κυβέρνησης, εν όψει και της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου για τα ΜΜΕ.

Ως μοναδικό όργανο εποπτείας αναγνωρίζουν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και απαιτούν την πλήρη απελευθέρωση της διαφημιστικής αγοράς και την κατάργηση του ειδικού φόρου διαφημίσεων.
Σε ό,τι αφορά τις θεσμικές παρεμβάσεις στη διαφήμιση, ζητούν να ισχύει μόνο η νομοθεσία για τους κανόνες του ανταγωνισμού, χωρίς καμία άλλη ειδική ρυθμιστική παρέμβαση. Παρότι πέτυχαν την κατάργηση του αγγελιοσήμου, που ήταν ουσιαστικά «εργοδοτική εισφορά», υπέρ των εκδοτών και καναλαρχών, δηλώνουν πως η τηλεόραση υπερφορολογείται λόγω του ειδικού φόρου τηλεόρασης και ουσιαστικά ζητούν την κατάργησή του.
Απαιτούν, επίσης, ελεύθερη πρόσβαση στον διαφημιστικό χρόνο και χώρο των ΜΜΕ, όπου θέλουν να ισχύουν μόνο οι κανόνες περί ανταγωνισμού. Αποδέχονται, ωστόσο, την αναγκαιότητα της διαφάνειας και γι’ αυτό αντιπροτείνουν να δημιουργήσουν τη δική τους ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής των διαφημιστικών συναλλαγών, στην οποία θα έχει πρόσβαση η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Σε ό,τι αφορά την εποπτεία της αγοράς των ΜΜΕ και της διαφήμισης, αναγνωρίζουν μόνο τον ρόλο και την ευθύνη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Πηγή:typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!