Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Το περίστροφο του Μπελογιάννη

Το περίστροφο του ΜπελογιάννηΗ εκδήλωση για τα εγκαίνια της Μόνιμης Εκθεσης Νίκος Μπελογιάννης, στο σπίτι που γεννήθηκε στην Αμαλιάδα, προετοιμαζόταν από τη Βουλή των Ελλήνων εδώ και μήνες,
μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Ηλιδας και μετά από τις παραινέσεις του γιου του αγωνιστή του ΚΚΕ, Νίκου Ν. Μπελογιάννη. Εκτός της παρουσίας του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση, το παρών έδωσε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ δεν πήγε με άδεια χέρια στην εκδήλωση. Είχε μαζί του και το όπλο (φωτογραφία)του Μπελογιάννη όταν ήταν πολιτικός επίτροπος στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (ΔΣΕ), το οποίο και παρέδωσε μαζί με τη θήκη του και τα δερμάτινα γάντια του Μπελογιάννη. Πρόκειται για ένα περίστροφο Walther, γερμανικής κατασκευής, που ήταν σε άριστη κατάσταση. Το έβαλε ο ίδιος στην προθήκη εξηγώντας στους παρευρισκομένους περί τίνος πρόκειται.
Πηγή:ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!