Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ για το πώς το παγιδευμένο δέμα πέρασε από τις διαδικασίες ελέγχου ΕΛ.ΤΑ. και αεροδρομίου

Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ για το πώς το παγιδευμένο δέμα πέρασε από τις διαδικασίες ελέγχου ΕΛ.ΤΑ. και αεροδρομίουΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ
> Εντονος είναι ο προβληματισμός στα υψηλά κλιμάκια της αστυνομίας για το πώς το παγιδευμένο δέμα με παραλήπτη τον...
Σόιμπλε πέρασε από τις διαδικασίες ελέγχου των ΕΛ.ΤΑ. και του αεροδρομίου, χωρίς να εντοπιστεί το εκρηκτικό του περιεχόμενο.
Μάλιστα υπάρχει και έντονος προβληματισμός στην αντιτρομοκρατική μήπως οι νεοτρομοκράτες αποστολείς προχωρήσουν σε μαζική αποστολή τρομοδεμάτων με αποδέκτες και άλλους υψηλούς αξιωματούχους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για αυτό έχουν ήδη δοθεί σχετικές εντολές για μέτρα ασφαλείας σε πρεσβείες και άλλους στόχους.
Παράλληλα έχουν ζητήσει ενημέρωση και ανταλλαγή δεδομένων με τις γερμανικές αρχές αναφορικά με την συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού για να την συγκρίνουν με άλλες που είχε στείλει μαζικά η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς το 2010.
Οταν οι Πυρήνες της Φωτιάς είχαν στείλει 14 παγιδευμένα δέματα
Υπενθυμίζεται πως τον Νοέμβριο του 2010 η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» έστειλε συνολικά 14 παγιδευμένα δέματα σε πρεσβείες στην Ελλάδα αλλά και σε στόχους του εξωτερικού, ανάμεσά τους η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ με φερόμενο αποστολέα το «Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών», ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Επίσης παγιδευμένα πακέτα είχαν αποδέκτες τη Eurojust, τα κεντρικά της Europol, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και οκτώ πρεσβείες ξένων χωρών στην Αθήνα.
Τότε η ΕΛ.ΑΣ και γι αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο η εντολή για την αποστολή του πακέτου στο Βερολίνο να δόθηκε μέσα από τη φυλακή.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!