Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Οταν ο Φίλης συνάντησε τους «βρώμικους» γαλάζιους

Οταν ο Φίλης συνάντησε τους «βρώμικους» γαλάζιουςΔεν ξέρω εάν επηρέασε το γεγονός ότι το Κοινοβούλιο τιμούσε με ειδική εκδήλωση την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, ούτε επειδή απουσίαζαν από τη Βουλή οι Αλέξης Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης, αλλά παρατήρησα - ίσως για πρώτη φορά στα τελευταία δύο χρόνια - ψήγματα... συναίνεσης ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ως παράδειγμα φέρνω τον Νίκο Φίλη, που δεν βρήκε ανταπόκριση για συνεργασία με το «βρώμικο» ΠαΣοΚ, και βρήκε καταφύγιο στη «βρώμικη» Νέα Δημοκρατία. Και ήταν τόσο θερμή η υποδοχή που του έκαναν οι νεοδημοκράτες βουλευτές όταν τους πλησίασε στο Εντευκτήριο βουλευτών που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μάκης Βορίδης (στη φωτογραφία με τον Νίκο Φίλη) του πρόσφερε τη θέση του υπουργού Εθνικής Αμυνας στην επερχόμενη γαλάζια κυβέρνηση: «Θα σε κάνουμε υπουργό Αμυνας για να τη σπάσουμε στον Καμμένο» του είπε. Το περίεργο είναι ότι ο κ. Φίλης δεν το πίστεψε, πλην όμως το δέχθηκε, θέτοντας ως όρους ποιους υφυπουργούς θα ήθελε...

Ο κ. Βορίδης ακάθεκτος συνέχιζε να κάνει προτάσεις στον κ. Φίλη για θέσεις-«κλειδιά» στη μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ. Και τούτο, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι «γαλάζιοι» συμβούλευαν χαριτολογώντας τον πρώην υπουργό Παιδείας να μην πολυπιστεύει τι λέει ο Βορίδης, καθ' ότι... αναξιόπιστος. Στον κ. Φίλη όμως άρεσε η «γαλάζια» παρέα και βρήκε την ευκαιρία να τους ζητήσει και... ρουσφέτι: «Προτείνω να υπάρξει μια τροπολογία και θα σας ζητήσω να την ψηφίσετε ώστε να καθιερωθούν βιβλία εσόδων και εξόδων στους βουλευτές». Οι «γαλάζιοι» βουλευτές το δέχτηκαν ασυζητητί.

Ακόμη και η Ντόρα Μπακογιάννη υποδέχθηκε θριαμβευτικά την πρόταση Φίλη, όταν την έμαθε λίγη ώρα αργότερα στο καφενείο της Βουλής: «Αυτό είχα προτείνει και εγώ παλαιότερα» έλεγε, με την προσθήκη ότι για φορολογικούς λόγους, αλλά και για λόγους διαφάνειας, επιβάλλεται στους βουλευτές να κρατούν λογιστικά βιβλία. Η Ντόρα όμως είχε στρέψει εκείνη την ώρα αλλού την προσοχή της: Στη συνεννόηση (και αυτή) με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του IQOS (του τσιγάρου δηλαδή που δεν καίγεται), λέγοντας σε αρκετούς συριζαίους (ανάμεσά τους και στην Ολγα Γεροβασίλη) ότι αυτή ήταν που τους μύησε σε αυτό το είδος καπνίσματος. Η κυρία Γεροβασίλη όχι μόνον το παραδέχθηκε, αλλά της ζήτησε μάλιστα να φωτογραφηθούν μαζί. Με την ευκαιρία, να σας πω ότι γέμισε η Βουλή με τέτοια τσιγάρα, τα οποία, όπως έλεγε η Ντόρα, πρώτη αυτή λάνσαρε.  Μαθαίνω ότι η εταιρεία της Αλεξίας Μπακογιάννη έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις της Philip Morris που λανσάρει αυτό το τσιγάρο.

Την ώρα που έφευγε ο κ. Φίλης θυμήθηκε ωστόσο τον παλιό συριζαίικο εαυτό του και είπε στον κ. Βορίδη: «Δεν μου λες, θα αντέξεις εσύ να είσαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έως το 2019;». Ο κ. Βορίδης δεν απάντησε και ο κ. Φίλης συνέχισε μιλώντας σε δημοσιογράφους που ήταν εκεί κοντά:«Θα μας φάνε στη μάπα έως το 2019. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής, όλοι θα ψηφίσουν τα μέτρα».
Πηγή:ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!