Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Μένει ο Ευκλείδης που... φεύγει

Μένει ο Ευκλείδης που... φεύγειΤο Μέγαρο Μαξίμου δεν θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο (φωτογραφία), ούτε όμως ότι οι σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό είναι όπως στο παρελθόν, δηλαδή μέλι-γάλα. Μαθαίνω ότι υπάρχουν κάποιες σκιές εκατέρωθεν. Και από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών (που αναγκάζεται να συμφωνεί μέτρα και να ακούει τα εξ αμάξης από τους συντρόφους του) αλλά και από το Μέγαρο Μαξίμου επειδή δεν διαπραγματεύεται όχι όπως πρέπει αλλά όπως οι του Μαξίμου θα ήθελαν. Υπάρχει βεβαίως και ο Νίκος Παππάς ο οποίος τελευταίως, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, λέει κάτι παράξενα πράγματα για τον Ευκλείδη. Οτι, για παράδειγμα, δεν κατάλαβε τι υπέγραφε στη συμφωνία ή ακόμα και επαναλαμβάνει, μαθαίνω, ότι ο υπουργός Οικονομικών είναι... γκαντέμης. Χαρακτηρισμός τον οποίο «έκλεψε» από τον Πρωθυπουργό όταν αναφέρθηκε στην παρουσία του σε έναν αγώνα του ΠΑΟΚ (και μάλιστα στη σουίτα του Ιβάν Σαββίδη) με αποτέλεσμα να χάσει και να αποκλειστεί η αγαπημένη ομάδα του Ευκλείδη.

Ετσι ρώτησα ευθέως στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού (πιο στενός δεν γίνεται) εάν όντως υπάρχει θέμα με τον κ. Τσακαλώτο. Προς μεγάλη μου έκπληξη δεν το διέψευσε (όπως συνήθως κάνουν οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα σε παρόμοιες περιπτώσεις) αλλά με σοβαρό ύφος μου είπε: «Το μέλλον του Τσακαλώτου στην κυβέρνηση αλλά και στο κόμμα θα εξαρτηθεί από το πότε θα κλείσει την αξιολόγηση και το τι είδους μέτρα θα συμφωνήσει». Ναι, έτσι απλά και κοφτά, ωσάν ο υπουργός Οικονομικών να λειτουργεί από μόνος του, ωσάν το Μέγαρο Μαξίμου να μη θέλει να έχει την παραμικρή ευθύνη και να τη φορτώσει αλλού.
Υπάρχει λοιπόν ένα είδος καχυποψίας από πλευράς του υπουργού Οικονομικών, όπως με ενημερώνουν (οι συνήθως λακωνικοί) συνεργάτες του. Υποψιάζονται ότι κάποια κέντρα (αποφεύγοντας ωστόσο να τα κατονομάσουν) θέλουν να «φορτώσουν» τα όποια μέτρα και αν ληφθούν αποκλειστικά στην πλάτη του κ. Τσακαλώτου. Και έχουν ένα σωρό ενδείξεις. Αναφέρουν φέρ' ειπείν ότι ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «γκαντέμη» τον Ευκλείδη για τον αγώνα του ΠΑΟΚ αλλά στον ίδιο αγώνα, στην ίδια σουίτα του Ιβάν Σαββίδη, βρισκόταν και η Εφη Αχτσιόγλου την οποία ουδείς χαρακτήρισε γκαντέμισσα. Λένε επίσης ότι μόλις προσφάτως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος έδωσε μια διφορούμενη απάντηση η οποία αποκάλυψε εμμέσως πλην σαφώς κρίση στις σχέσεις Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών. Και μάλιστα τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς βρίσκονταν σε κρίσιμο σημείο. Δεν λένε όμως ότι στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση μεγάλο βάρος έπεσε και στους υπουργούς Παπαδημητρίου, Σταθάκη και Αχτσιόγλου, παρά βγάζουν μπροστά μόνο τον κ. Τσακαλώτο. Προς το παρόν, ο υπουργός Οικονομικών ανέχεται σιωπηλός τα πάντα. Μέχρι ποίου όμως σημείου;
Πηγή:ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!