Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Τακτικισμοί...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ στο ΕΘΝΟΣ

Πόσες φορές στην καθημερινότητά του ο καθένας λέει τη φράση «μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά...»; Δεκάδες πιθανότατα... Την ίδια ρητορική φράση προφανώς τη λέμε όλοι όταν παρατηρούμε και τις συμπεριφορές μελών του πολιτικού προσωπικού της χώρας.

Συγκεκριμένα μόνο στην Ελλάδα, την ώρα που η κρίσιμη δεύτερη αξιολόγηση «βρίσκεται στον αέρα» και κανείς δεν γνωρίζει ούτε το πώς ούτε το πότε θα ολοκληρωθεί, τα μέλη της κυβέρνησης ασχολούνται με το εάν θα ψηφίσει ή όχι και η αντιπολίτευση τα μέτρα, τα οποία ?σημειωτέον? είναι ακόμη άγνωστα και στους κυβερνητικούς βουλευτές.
Και είναι η κυβέρνηση που ασχολείται, διότι δεν είναι βέβαιον ότι ήταν ιδέα του Γάλλου υπουργού Οικονομικών τα όσα είπε περί του αιτήματος του ΔΝΤ για ψήφιση των μέτρων και από την αντιπολίτευση (δήλωση που διαψεύστηκε άμεσα από το Ταμείο).
Ο κ. Σαπέν ήταν πρόσφατα στην Ελλάδα και είχε σειρά συναντήσεων με κορυφαίους υπουργούς και δεν αποκλείεται να μετέφερε μια σκέψη που άκουσε στην Αθήνα...
Εάν πράγματι, λοιπόν, δεν ήταν δική του ιδέα, τότε πρόκειται για ακόμη έναν τακτικισμό της κυβέρνησης που είχε ως στόχο να εγκλωβίσει τη ΝΔ. Και αυτά «μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν», καθώς πολιτικοί τακτικισμοί σε μια χώρα με τόσο μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα δεν θα έπρεπε να χωρούν.
Σε κάθε περίπτωση, τα περί ευρείας πλειοψηφίας κ.λπ. ήταν ένα σενάριο που «κάηκε» νωρίς και τώρα η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει με τους 153 βουλευτές που διαθέτει. Το μόνο που κέρδισε ήταν ακόμη μία συζήτηση χωρίς νόημα, που κράτησε κάτι λιγότερο από 72 ώρες.
Το πρόβλημα με την αξιολόγηση παραμένει, το πρόβλημα με την πραγματική οικονομία παραμένει και η αβεβαιότητα κυριαρχεί δύο χρόνια μετά το δραματικό καλοκαίρι του 2015!
saradakos@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!