Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Η ΝΔ και τα σενάρια...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ στο ΕΘΝΟΣ

Είναι... συγκινητικό, πράγματι, το ενδιαφέρον μελών της κυβερνητικής πλειοψηφίας για το κλίμα που επικρατεί στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ. Δυστυχώς όμως όσοι μιλούν (ή γράφουν) γι' αυτά τα θέματα προσπερνούν εύκολα πρόσωπα και χαρακτήρες στην Κεντροδεξιά.

Η αλήθεια είναι πως η ΝΔ, ως ένα μεγάλο, αστικό κόμμα, είχε, έχει και θα έχει ζητήματα προς επίλυση στο εσωτερικό της. Αυτά όμως τα θέματα δεν είναι ικανά για να οδηγήσουν σε μετωπικές συγκρούσεις, διχασμούς, διασπάσεις κ.λπ., διότι κανείς δεν θέλει να αποτελέσει ανάχωμα στην ανοδική πορεία του κόμματος.
Εκτος αυτού, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι χαρακτήρες των πρωταγωνιστών: Ο κ. Καραμανλής ηγήθηκε της ΝΔ για δώδεκα χρόνια και όπως ο ίδιος εξηγεί στους συνομιλητές του, «δεν αποχώρησε το 2009 οικειοθελώς για να υπονομεύσει τον επόμενο ή τους επόμενους ηγέτες». Ο κ. Σαμαράς είναι ένας εκ των βασικών υποστηρικτών του κ. Μητσοτάκη και όπως τονίζει δεν προτίθεται να δημιουργήσει προβλήματα σε μια παράταξη που τον έκανε αρχηγό της και πρωθυπουργό. Η κυρία Ντ. Μπακογιάννη αναγνωρίζει ότι είχε τη δίκη της ευκαιρία το 2009, ενώ η κομματική νομιμοφροσύνη του κ. Μεϊμαράκη δεν αμφισβητείται από κανέναν.
Εφόσον, λοιπόν, τα συγκεκριμένα στελέχη παραμένουν μέσα στο πλαίσιο που η συντηρητική παράταξη έχει θέσει μέσα από τα συνέδριά της, κανένας δεν μπορεί να δημιουργήσει πραγματικό πρόβλημα στη ΝΔ και στον κ. Κυρ. Μητσοτάκη. Γκρίνιες, διαφωνίες πάνω σε τακτικές επιλογές, ενστάσεις ως προς την επιλογή προσώπων θα υπάρχουν, αλλά έως εκεί.
Στον στρατηγικό στόχο, που δεν είναι άλλος από τη νίκη ή μάλλον την πολιτική κυριαρχία μετά τις επόμενες εκλογές, οποτεδήποτε και εάν αυτές γίνουν, δεν διαφωνεί κανείς. Και κάτι τελευταίο: είναι αστείο να γίνεται συζήτηση για εσωκομματικά προβλήματα σε ένα κόμμα (όποιο κι αν είναι αυτό) που προηγείται με διψήφια διαφορά από τον δεύτερο...
saradakos@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!