Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Η Ηρώ τραγουδά με Ελληνόπουλα της Φρανκφούρτης!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 2 ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2017
Η Ηρώ για δυο συναυλίες στη Γερμανία. Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 τραγουδά με Ελληνόπουλα της Φρανκφούρτης «Τραγούδια από την Ελλάδα» και στις 2 Απριλίου 2017 εμφανίζεται στο Σβέτσινγκεν...
Έλληνες μαθητές του ευρωπαϊκού σχολείου Φρανκφούρτης τραγουδούν ελληνικά παιδικά τραγούδια και τραγούδια σημαντικών ελλήνων δημιουργών! Ανακαλύπτουν τις πολιτιστικές τους ρίζες και γίνονται πρεσβευτές της ελληνικής μουσικής δημιουργίας, σε φίλους, γερμανούς και αλλοεθνείς συμμαθητές τους!

Η ιδέα της συνεργασίας με τη γνωστή ελληνίδα τραγουδίστρια, Ηρώ, ήρθε απρόσμενα για τα ελληνόπουλα του Ευρωπαϊκού Σχολείου της Φρανκφούρτης. Μετά την πρώτη έκπληξη εκδηλώθηκε ο ενθουσιασμός τους και άρχισε η προετοιμασία για την κοινή συναυλία. Μετά την επιλογή των τραγουδιών τα παιδιά/οι μαθητές ξεκίνησαν δουλειά. Άρχισαν να μαθαίνουν παιδικά τραγούδια γνωστών ελλήνων δημιουργών και επίσης γνωστές επιτυχίες μεγάλων δημιουργών της Ελλάδας.

Η πρόταση συνεργασίας με την Ηρώ ήρθε από το πολιτιστικό γραφείο της Φρανκφούρτης «Πολύτροπον», που γνώριζε το ενδιαφέρον της σπουδαίας τραγουδίστριας να βρεθεί στη σκηνή με νέα παιδιά. Αυτό στάθηκε αφορμή 30 και πλέον Έλληνες μαθητές και μαθήτριες του Ευρωπαϊκού Σχολείου Φρανκφούρτης, από το νηπιαγωγείο, το δημοτικό και το γυμνάσιο να σκύψουν πάνω στη μουσική παράδοση της χώρας καταγωγής τους και με τη βοήθεια των δασκάλων τους, Δώρας Χαλκιά και Ξανθούλας Σαμακοβλή και του διευθυντή χορωδίας Αλέξανδρου Μπούρα, να μάθουν στίχους και μελωδίες παιδικών τραγουδιών και γνωστών και χιλιοτραγουδισμένων τραγουδιών μεγάλων συνθετών, όπως των Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη.

Η Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 είναι η μεγάλη μέρα για τους μικρούς τραγουδιστές που θα παρουσιάσουν τα τραγούδια που έμαθαν, με ενθουσιασμό και αγάπη, στο κοινό της Φρανκφούρτης αλλά και στα αγαπημένα τους πρόσωπα, γονείς, φίλους και συμμαθητές. Την Πέμπτη προηγείται η γνωριμία και η μεγάλη πρόβα με την Ηρώ, ώστε όλοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να χαρούν αυτή τη σημαντική εμπειρία, που θα τους δώσει ώθηση και για άλλα σημαντικά πρότζεκτ/σχέδια στη ζωή τους.

Στην παρέα των μαθητών του Ευρωπαϊκού Σχολείου Φρανκφούρτης, στο Ωδείο Dr. Hoch’s Konservatorium Frankfurt, θα βρεθούν ο γνωστός βιρτουόζος του μπουζουκιού, Γιάννης Ματσούκας, μέλος της Λαϊκής ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» και ο σπουδαίος γερμανο-ιρανός βιολιστής από τη Φρανκφούρτη, Puschan Mousavi Malvani.

Η Ηρώ εμφανίζεται επίσης την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 με το πρόγραμμα „Τραγούδια από την Ελλάδα“ στην Alte Wollfabrik του Schwetzingen, κοντά στην Χαϊδελβέργη. Στη σκηνή, μαζί της, θα εμφανιστεί και η νεαρή γερμανοτουρκάλα τραγουδίστρια Rükiye.


Πηγή: media|polytropon (Βασίλης Χατζηβάσιος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!