Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Αυτοδιοικητική «πανστρατιά» και νέο κάλεσμα από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης
 Με μια «πανστρατιά» στην αυριανή εκδήλωση για την Αυτοδιοίκηση συνεχίζει τα καλέσματά της η Δημοκρατική Συμπαράταξη, στη λογική της συγκρότησης του ισχυρού κεντροαριστερού πόλου.
Πρόκειται πρακτικά για το δεύτερο μεγάλο κάλεσμα, μετά από αυτό των νεολαίων πριν από μερικές μέρες στον Κεραμεικό, το οποίο στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, ενώ, σύμφωνα με στελέχη της ΔΗ.ΣΥ., θα ακολουθήσουν και άλλα ανάλογα θεματικά καλέσματα το επόμενο διάστημα, έως το συνέδριο του Ιουνίου.
Την εκδήλωση διοργανώνει το ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου, από κοινού με το Ίδρυμα Friedrich Ebert Stiftung της γερμανικής Σοσιαλδημοκρατίας. Θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Caravel, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, Κώστας Σκανδαλίδης και ο διευθυντής της αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Friedrich Ebert Stiftung στην Ελλάδα, Χρήστος Κατσιούλης. Η κεντρική εισήγηση ανήκει στη Φώφη Γεννηματά.
Μεταξύ άλλων, θα μιλήσουν Γιώργος Καμίνης, Απόστολος Κατσιφάρας, Απόστολος Κοιμήσης, Ξενοφών Κοντιάδης, Φώτης Λαμπρινίδης, Γιάννης Σγουρός, Σταύρος Αρναουτάκης, Σίμος Δανιηλίδης, Γιώργος Μαρινάκης, Θανάσης Σπονδυλίδης.
Τη Δευτέρα, εξάλλου, αναμένεται να συνεδριάσει και το Συντονιστικό Όργανο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθώς εντείνονται οι διεργασίες για το συνέδριο του Ιουνίου, ενώ σήμερα η Φώφη Γεννηματά θα συναντηθεί με τον επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Τζιάνι Πιτέλα, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα επ’ ευκαιρία της ανάδειξής του σε επίτιμο δημότη της πόλης.
Την ίδια στιγμή, η «Ώρα Αποφάσεων» των Διαμαντοπούλου, Ραγκούση και Φλωρίδη φαίνεται ότι καταλήγει στη δημιουργία κόμματος, με την απόφαση να ανακοινώνεται στα τέλη του μήνα, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν στην Αθήνα.
Στην πραγματικότητα, όμως, είναι… ώρα αποφάσεων για τους ίδιους, καθώς βρίσκονται σε σταυροδρόμι: θα πρέπει να αποφασίσουν εάν είτε θα συστρατευθούν με το Ποτάμι, όπως επιμένει να τους καλεί ο Σταύρος Θεοδωράκης, αρνούμενος οποιαδήποτε σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ, είτε θα κοιτάξουν προς την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανταποκρινόμενοι στο προσκλητήριο για το συνέδριο του Ιουνίου.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!