Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Τετραμερής συνάντηση πριν από το Eurogroup- Τι αναμένεται να ζητήσει ο Τσακαλώτος

 Τετραμερής συνάντηση πριν από το Eurogroup- Τι αναμένεται να ζητήσει ο ΤσακαλώτοςΤετραμερή συνάντηση πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του αυριανού Eurogroup αναμένεται να έχει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές.

Μια συνάντηση που θα αποσκοπεί στο να βρεθεί έστω το ελάχιστο σημείο σύγκλισης όσον αφορά στα ανοικτά θέματα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Βέβαια το ορόσημο της 20ης Μάρτη για συμφωνία έχει ήδη χαθεί, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως προ ημερών υπουργός της κυβέρνησης έλεγε πως ίσως και να φτάσουμε στα μπάνια για να ολοκληρωθεί.
Στην τετραμερή θα συμμετέχουν εκτός από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ και πιθανότατα και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ.
Στόχος είναι να βρεθεί ένα κοινό έδαφος πριν ξεκινήσει το Eurogroup και να ξεπεραστούν εμπόδια πριν τεθούν στη συνεδρίαση.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να υπάρξει πρόοδος, θα ζητήσει από τους συνομιλητές του στην τετραμερή να υπάρξει ελαστικότητα στα λεγόμενα «θετικά αντίμετρα», ώστε να καταστεί δυνατό η συμφωνία να είναι πολιτικά διαχειρίσιμη και κοινωνικά ανεκτή και βιώσιμη. 
Πηγή:enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!