Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Αυθεντικό Hπειρώτικο πανηγύρι με τους Πετρολούκα Χαλκιά και Αντώνη Κυρίτση

Half Note Jazz Club στην Αθήνα, για τέσσερις μοναδικές βραδιές, από Παρασκευή 24 έως και Δευτέρα 27 Μαρτίου
Ο Πετρολούκας Χαλκιάς ο κλαρινίστας από το Δελβινάκι....
που έχει συμβάλει όσο λίγοι στη διάδοση της ελληνικής μουσικής παράδοσης, εντός και εκτός της χώρας, θα εμφανιστεί για μια ακόμα φορά με την κομπανία του στη σκηνή του Half Note Jazz Club στην Αθήνα, για τέσσερις μοναδικές βραδιές, από
Παρασκευή 24 έως και Δευτέρα 27 Μαρτίου. 
Στο πλευρό του ο Αντώνης Κυρίτσης, ένας από τους κορυφαίους ερμηνευτές του ηπειρώτικου τραγουδιού, ο οποίος θα μας  μυήσει στην αυθεντική δημοτική μας μουσική παράδοση.
Η πεντατονική ηπειρώτικη μουσική - το «άλας της Γης» - είναι το μουσικό/εκφραστικό πεδίο που υπηρετεί εδώ και μια ζωή ο Πετρολούκας Χαλκιάς. 
Παράλληλα όμως, με καλλιτεχνική δεξιοτεχνία και ευρηματικότητα που ξεπερνά οποιοδήποτε τοπικό μουσικό είδος, δεν δίστασε να ανοίξει τους ορίζοντές του και να συμπράξει με διακεκριμένους μουσικούς απ’ όλον τον κόσμο, επεκτείνοντας τα όριά του όσο λίγοι. Έτσι, μέσα από την τέχνη του, η Ήπειρος διασταυρώθηκε με το rock, τη jazz, το blues, αλλά και άλλες ethnic μουσικές, πάντα με συναρπαστικά και γοητευτικά αποτελέσματα.
Αυτό το πάντρεμα είναι που κάνει τον Πετρολούκα Χαλκιά να ξεχωρίζει, και να μην είναι απλός άλλος ένας δεξιοτέχνης του κλαρίνου, αλλά μια μεγάλης εμβέλειας μουσική προσωπικότητα, που χαρίζει στην τέχνη του διαχρονικότητα, αφού αποπειράται να την αναμιγνύει αυτοσχεδιαστικά με άλλες, φαινομενικά εντελώς διαφορετικές, μουσικές παραδόσεις.
Στις εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club τους καλλιτέχνες πλαισιώνουν οι:
Θωμάς Κυρίτσης: τραγούδι
Πετράκης Χαλκιάς: κλαρίνο
Λεωνίδας Πότσης: βιολί
Νίκος Χαλκιάς: λαούτο
Θεόδωρος Μπαλντούμας: κρουστά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!