Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Μάχες εντυπώσεων...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ στο ΕΘΝΟΣ

Τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε ακόμη ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, με την αβεβαιότητα και την απαισιοδοξία για το μέλλον να κυριαρχούν, το πολιτικό προσωπικό εξακολουθεί να δίνει μάχες εντυπώσεων...
Αυτό ακριβώς θα συμβεί τη Μ. Τετάρτη στη Βουλή, στη συζήτηση -που η κυβέρνηση προκάλεσε- για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία.
Πρόκειται για... κλασικά εικονογραφημένα: Οι μεν θα κατηγορούν τους δε για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, η εξεταστική θα προχωρήσει εφόσον η πλειοψηφία το θέλει και η αντιπαράθεση θα μεταφερθεί για λίγους μήνες σε μια άλλη, μικρότερη αίθουσα του Κοινοβουλίου.
Η εύκολη απάντηση σε αυτήν την κριτική είναι πως η διαφάνεια και η έρευνα για λάθη και παραλείψεις είναι απαραίτητο συστατικό της Δημοκρατίας. Φυσικά και είναι! Εάν αυτός είναι ο πραγματικός στόχος...
Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι απολύτως βέβαιον ότι αυτή ήταν η αφετηρία της κυβερνητικής πρότασης. Οπως δεν είναι βέβαιον ότι αυτή ήταν η αφετηρία για την εξεταστική που διερευνά τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.
Κατά συνέπεια όλη η μάχη είναι για τις εντυπώσεις και ?πιθανότατα? για τη συσπείρωση των μελών της πλειοψηφίας εν όψει των δύσκολων ψηφοφοριών που έρχονται για τα νέα μέτρα.
Ωστόσο, αυτές οι επιλογές δημιουργούν μια εικόνα απόλυτου διχασμού του πολιτικού προσωπικού της χώρας, τη στιγμή που όλοι θα έπρεπε να είναι ενωμένοι απέναντι στη μεγάλη κρίση που πλήττει τους πολίτες.
Και αυτή η εξεταστική αποδεικνύει πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι όσοι υποστηρίζουν την ιδέα σχηματισμού μιας οικουμενικής κυβέρνησης, την ιδέα μιας αληθινής πολιτικής συνεργασίας όλων των πολιτικών δυνάμεων. Δυστυχώς αυτό το τρένο έχει χαθεί για την Ελλάδα. Το εάν χάθηκε οριστικά ή όχι θα φανεί στο μακρινό μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!