Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Πρόσωπα θλιμμένα, απογοητευμένα

Πρόσωπα θλιμμένα, απογοητευμέναΠαρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, ανήμερα Κυριακή των Βαΐων, η όλη ατμόσφαιρα στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Κεντρική Επιτροπή θύμιζε Μεγάλη Παρασκευή. Πρόσωπα βουβά, θλιμμένα, απογοητευμένα, τα μέλη της ΚΕ ήταν ωσάν να επέστρεφαν από κηδεία. Γνώριζαν πολύ καλά ότι έρχεται μια νέα λαίλαπα μέτρων λιτότητας με την προκαταρκτική συμφωνία με την τρόικα, ότι θα αναγκασθούν να τα ψηφίσουν και εν συνεχεία να τα... υπερασπισθούν και καταλάβαιναν πια ότι έφθαναν στο κατώτατο επίπεδο αποδοχής ανάμεσα στους ψηφοφόρους τους. Ολη αυτή η οίηση περί πρώτης φοράς Αριστεράς ή να «σκίσουμε τα μνημόνια με ένα άρθρο» ξεθώριασαν. Ακόμα και τα γνωστά «παπαγαλάκια» του Μαξίμου τα είχαν χαμένα, δεν ήξεραν ποιο επιχείρημα που τους είπαν οι Τσίπρας και ο Τσακαλώτος να στηρίξουν και περιορίσθηκαν στα σχόλια για το ντύσιμο της Εφης Αχτσιόγλου και στο δερμάτινο σακάκι του Δ. Τζανακόπουλου. Αυτά όμως δεν ήταν αρκετά για να τους ανακόψουν την πεποίθηση ότι έφθασε η ώρα τους. Η στιγμή της αρχής του τέλους τους.

Ισως ο πιο «φρέσκος» να εμφανίστηκε ο Αλ. Τσίπρας. Με καινούργια φορεσιά, φρεσκοξυρισμένος, χαμογελαστός, εισήλθε στην αίθουσα, πέταξε ένα από τα γνωστά αστειάκια του στον Μάκη Μπαλαούρα και κάθισε στην πρώτη σειρά για τις φωτογραφίες, όπως οι σταρ του σινεμά. Ή για να ακριβολογώ, ωσάν να μη συνέβη τίποτα, σαν θριαμβευτής! Μόνο που όταν άρχισε την ομιλία του οι σύντροφοί του έδειξαν τα πραγματικά αισθήματά τους. Αλλοι σκέφτονταν πώς θα περάσουν το Πάσχα στις εκλογικές τους περιφέρειες, άλλοι χασμουριόντουσαν, άλλοι έπαιζαν με τα κινητά τους, άλλοι διάβαζαν κυριακάτικες εφημερίδες και άλλοι ρωτούσε ο ένας τον άλλον πώς τα κατάφερε να μετέχει και να ομιλεί σε σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής ένας... πασόκος, ο Παναγιώτης Κορουμπλής. Και τα χειροκροτήματα ήταν σχεδόν αναγκαστικά, χωρίς οι περισσότεροι (όπως φαίνονταν) να γνώριζαν γιατί χειροκροτούσαν.

Σε τέτοιες στιγμές δεν λείπει η Ρένα Δούρου. Κάθισε όπως το συνηθίζει στην πρώτη σειρά (δίπλα από τον Νίκο Παππά που ήταν απασχολημένος με το... hi-tech κινητό του - ή τάμπλετ του) κρατώντας στο χέρι της άνθη πορτοκαλιάς, θέλοντας προφανώς να δείξει ότι βρισκόταν σε ανοιξιάτικη διάθεση. Αλλά ποιος έδινε σημασία σε τέτοιου είδους διαθέσεις; Τα μέτρα όλοι γνώριζαν ότι είναι σκληρά και δεν μπορούσαν να ξεχάσουν αυτή την υπόσχεση που τους έδωσε ο αρχηγός τους ότι «ούτε ένα ευρώ μέτρα με το κλείσιμο της αξιολόγησης». Τώρα εάν μπορούν να ερμηνεύουν τα 3,6 δισ. ευρώ που φέρνει η νέα συμφωνία με την τρόικα με «ούτε ένα ευρώ μέτρα», το πρόβλημα είναι δικό τους.
Επιπλέον ήταν και ο Ευ. Τσακαλώτος (φωτογραφία) που επιχείρησε και αυτός με τα γνωστά (αλλά κρύα) αστειάκια του να προσδώσει μια ατμόσφαιρα ξεγνοιασιάς στην όλη κατάσταση, γνωρίζοντας όμως πολύ καλά και αυτός ότι η ομάδα των 53+ στην οποία υποτίθεται ότι ηγούνταν του γύρισε την πλάτη και ούτε καν συνομιλεί μαζί του. Ούτε η ανάλυση των μέτρων του τύπου «εμείς στην Πρέβεζα έτσι κάνουμε» μπόρεσε να σώσει την κατάσταση ούτε βεβαίως το τετ-α-τετ που είχε με πολλούς συντρόφους του, λέγοντάς τους ότι τα αντίμετρα είναι η μείωση του χρέους. Οσοι φάνηκαν να γελούν και να χαριεντίζονται μεταξύ τους το έκαναν προς χάριν του τηλεοπτικού φακού και μόνο.
Πηγή:ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!