Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Στο πάρα πέντε σκέφτηκαν να συσκεφθούν

Στο πάρα πέντε σκέφτηκαν να συσκεφθούνΣε μια σοβαρή κυβέρνηση θα είχε γίνει η μία σύσκεψη μετά την άλλη εν όψει της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ. Αλλά φαίνεται πως η πασχαλινή ραστώνη εξακολουθεί να ισχύει για τους ...
περισσότερους, και οι συσκέψεις έγιναν στο πάρα πέντε. Θέλετε μερικά παραδείγματα; Ρώτησα έναν από τους στενότερους συνεργάτες του Πρωθυπουργού εάν υπήρξε το πρωί της Τετάρτης επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με τον Ευ. Τσακαλώτο (φωτογραφία), τη στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών θα αναχωρήσει την Πέμπτη το μεσημέρι για την Ουάσιγκτον. Η απάντηση ήταν όχι. Το σκέφτηκε για λίγο και μετά πρόσθεσε: «Πού ξέρεις, μπορεί να έχει αργά το βράδυ ή την Πέμπτη το πρωί, λίγο προτού αναχωρήσει ο Ευκλείδης». Εν συνεχεία θέλησα να διασταυρώσω την είδηση, γιατί μου φάνηκε παράξενο να μην υπήρξε επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών. Ετσι απευθύνθηκα στους συνεργάτες του κ. Τσακαλώτου. Και αυτοί με τη σειρά τους με διαβεβαίωσαν ότι μετά το Πάσχα δεν υπήρξε καμία επαφή με το Μέγαρο Μαξίμου. Αλλωστε, πρόσθεσαν, ο κ. Τσακαλώτος ήταν απασχολημένος με το να κλείνει ραντεβού (Σόιμπλε, Γιούνκερ, Ντράγκι, Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ), αλλά και σε αυτά τον έχουν στο περίμενε, αφού μου είπαν ότι τίποτε δεν είχε ακόμη οριστικοποιηθεί. Το απόγευμα  της Τετάρτης να σου η ανακοίνωση για σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, την τελευταία στιγμή δηλαδή. Και μάλιστα διευρυμένη, με τη συμμετοχή και του Ι. Δραγασάκη και της Εφης Αχτσιόγλου.


Ο Παπαδόπουλος των άλλων
Ετσι, με πτήση της Lufthansa (οικονομική θέση), η ελληνική αντιπροσωπεία, ήτοι οι κ.κ. Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, Παπαδημητρίου και Στ. Παπαδόπουλος (μαζί με την επί του Τύπου του κ. Τσακαλώτου Ρόνυ Γιάνναρη) αναχωρούν για την Ουάσιγκτον. Από το Μαξίμου μου είπαν να προσέξω ένα και μόνον πράγμα. Ο Στ. Παπαδόπουλος του (ΟΔΔΗΧ) «δεν είναι δικός μας, όπως αναφέρουν ορισμένοι, ούτε του... Σαμαρά που τον τοποθέτησε εκεί, αλλά πρόκειται περί εξαιρετικού επαγγελματία που κάνει καλά τη δουλειά του». Αυτά μου είπαν για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και σας τα μετέφερα. 
Πηγή:ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!