Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗ, ΤΗΝ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΙΚΙΑ...

ΦΕΛΝΙΚΟΣ  στο matrix24.gr
Η κυβέρνηση, όσο δεν αυξάνεται το ΑΕΠ, δεν δημιουργείται δηλαδή νέος πλούτος, το μόνο που κάνει είναι να βάζει και νέους φόρους. Το νέο μέτρο, στον τομέα της φορολογίας, για να κλείσει...
η αξιολόγηση, θα είναι, ως λέγεται, η πτώση του αφορολόγητου κάτω και από τις 6.000 ευρώ. Για τους ανθρώπους του μόχθου, τους χαμηλόμισθους, τη φτωχή λαϊκή οικογένεια αυτό, στην καθομιλουμένη, λέγεται, όπως τουλάχιστον μου το είπε φίλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: γ...μήσι και πρόστιμο.
Με αφορμή τη (βίαιη) γενετήσια πράξη θυμήθηκα το ανέκδοτο το οποίο ταιριάζει γάντι και στους πολίτες που θα την υποστούν, αλλά και στην Αχτσίογλου και τον Τσακαλώτο που τρέχουν την τελευταία στιγμή, στις Βρυξέλες, μήπως και τα βρουν με τους δανειστές. Ακούστε τι θα πάθουμε εμείς οι πολίτες από την κυβέρνηση και οι υπουργοί από τον Σόϊμπλε και την παρέα του...
Μία μέρα περπατούσε σκεφτικός στο δρόμο και μονολογούσε ένας σχετικά νεαρός άνδρας. Κάποια στιγμή συναντά έναν φίλο του. "Τι έχεις;" τον ρωτά "και είσαι φουρτουνιασμένος". "Άσε, μου ήρθε η εφορία και πρέπει να πληρώσω 10.000 ευρώ φόρο" του απαντά. "Μη χολοσκάς" του λέει ο φίλος του, "θα ντυθείς ζητιάνος, θα πάρεις θλιμμένο ύφος, θα πας στον έφορο, θα βάλεις τα κλάματα, θα πεις ότι δεν έχεις να πληρώσεις, αυτός θα σε λυπηθεί και θα σου χαρίσει δυο με τρία χιλιάρικα".
Πιο κάτω, ο σχετικά νεαρός άνδρας, συναντά έναν άλλο φίλο του, λέει και σ' αυτόν το πρόβλημα του και εκείνος του απαντά: "θα πας στον έφορο θα του πεις ότι θέλεις να κάνεις ένσταση, επειδή έκαναν λάθος υπολογισμούς, και ταυτόχρονα θα τον απειλήσεις ότι θα καταγγείλεις το γεγονός στους δημοσιογράφους, κατηγορώντας τον ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του, αυτός θα φοβηθεί και θα σου ζητήσει να κάνετε συμβιβασμό και να πληρώσεις τα μισά λεφτά".
Λίγο πιο κάτω συναντά έναν τρίτο φίλο, λέει και σ' αυτόν το πρόβλημά του, και λαμβάνει την εξής συμβουλή: "Μη σκοτίζεσαι, θα πάρεις ένα όπλο, θα μπουκάρεις στην εφορία και θα τους πεις ή μου διαγράφετε αυτά που έχω να πληρώσω ή σας τινάζω τα μυαλά όλων στον αέρα. Θα φοβηθούν και θα σου τα διαγράψουν".
Γυρνάει σπίτι και λέει στον γέρο πατέρα του το πρόβλημά του. "Άκου να δεις παιδί μου" του λέει ο πατέρας του. "Εγώ όταν παντρεύτηκαν τη μάνα σου, την πρώτη νύχτα του γάμου μας, πέφτω στο κρεβάτι και αυτή μου λέει: αγάπη μου ποιά νυχτικιά θες να φορέσω, την κοντή ή τη μακριά; Ξέρεις, τι της απάντησα; Είτε την κοντή βάλεις είτε την μακριά το γ...μήσι δεν το γλιτώνεις. Έτσι και 'συ. Το γ...μήσι από την εφορία δεν το γλιτώνεις."
Έτσι λοιπόν κι ο Ευκλείδης με τη νεαρά Αχτσίογλου. Το γ...μήσι από την τρόϊκα δεν το γλιτώνουν. Ούτε όμως -κι αυτό ενδιαφέρει- και μεις. Και επειδή, η καθυστέρηση στην αξιολόγηση παραπέμπει στο ποδοσφαιρικό σύνθημα "όσο νυχτώνει...", πολύ φοβάμαι ότι αν πάμε για τον Μάϊο (ή ακόμα χειρότερα για το θέρος και βλέπουμε) η ...βούρτσα θα μεγαλώνει τόσο που θα μας βάλουν στην εντατική με ακατάσχετη αιμορραγία.

Πηγή:matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!