Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Η παράνοια των λογαριασμών της ΔΕΗ

Η αγανάκτηση των πολιτών για τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ διογκώνεται, και αυτό φάνηκε και από όσα είπε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Ν. Μπουλαξής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της... Βουλής, ο οποίος παραδέχθηκε ότι οι χρεώσεις πέραν του ρεύματος είναι υπερβολικές. Με αποτέλεσμα η συνολική επιβάρυνση να είναι τέτοια, που οι καταναλωτές αδυνατούν να πληρώσουν, ακόμα και όταν προσπαθούν να είναι εντάξει προς την ΔΕΗ, η οποία, βεβαίως, ζημιώνεται.
Τέλη - τέλη - τέλη
Κάθε λογαριασμός επιβαρύνεται με τέλη υπέρ ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας), υπέρ πολυτέκνων, υπέρ δομών αλληλεγγύης, υπέρ νησιωτικών περιοχών. Για τα νησιά εισπράττεται το 90% των τελών. Σε αυτά δεν υπολογίζονται τα δημοτικά τέλη και το τέλος υπέρ ΕΡΤ. Οι επιπλέον αυτές χρεώσεις δεν έχουν ούτε ανταποδοτικό χαρακτήρα. Ο πρόεδρος της ΡΑΕ ήταν αποκαλυπτικός ως προς την έκταση που έχει λάβει το θέμα αυτό λέγοντας ξεκάθαρα ότι για να αλλάξουν οι χρεώσεις αυτές πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, καθώς η Αρχή δεν έχει καμία αποφασιστική αρμοδιότητα όταν μιλάμε για νόμο. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας προβλέπεται κρατική επιχορήγηση, διότι είναι υποχρέωση του κράτους, την οποία δεν μπορεί να μετακυλύει στους καταναλωτές. Αλλά και για τις εξωφρενικές χρεώσεις με τις οποίες επιβαρύνονται όσοι υπερβούν τις 1.000 kwh το δίμηνο μίλησε ο πρόεδρος της ΡΑΕ λέγοντας ευθέως ότι αυτό αποτελεί στρέβλωση και είναι προβληματικό. Δήλωσε ότι θα εισηγηθεί στον αρμόδιο υπουργό να το διορθώσει. Με λίγα λόγια, απαιτείται άμεσα πολιτική παρέμβαση της κυβέρνησης για εξορθολογισμό αυτής της παράνοιας που έχει επικρατήσει με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Πηγή:ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!