Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Ολοι εναντίον του Στουρνάρα

Ολοι εναντίον του ΣτουρνάραΤον ονόμασαν... «εχθροσυλλέκτη», γιατί ο κεντρικός τραπεζίτης έχει την ιδιότητα να συγκεντρώνει γύρω του εχθρούς. Και δεν ομιλώ για τους 40 και πλέον βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν ερώτηση εναντίον του για τις προαγωγές που έκανε στην... Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε βεβαίως για τις συχνές επιθέσεις που δέχεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (και κυρίως από τους κ.κ. Τσίπρα, Καμμένο, Τζανακόπουλο, Δραγασάκη και σχεδόν σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και από τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά (ναι, δεν διαβάσατε λάθος, και ο κ. Σαμαράς δεν έβλεπε με καλό μάτι τον κ. Στουρνάρα)...
Τον έβαλε να φιλάει... σταυρό
Είχε στην αρχή μια καχυποψία απέναντι στον κ. Στουρνάρα ο κ. Σαμαράς. Ο λόγος όπως μου εξήγησε ο κεντρικός τραπεζίτης ήταν ότι ο πρώην πρωθυπουργός θεωρούσε ότι ο κ. Στουρνάρας παρέμενε και αριστερός και... άθεος. Οταν όμως τον τοποθέτησε υπουργό Οικονομικών, τα πράγματα σιγά-σιγά άλλαξαν, η εμπιστοσύνη ανάμεσα στους δύο άνδρες επανήλθε, πλην όμως ο κ. Σαμαράς δεν ήταν και τόσο βέβαιος ότι ο υπουργός του ήταν καλός... χριστιανός. Αυτός ήταν και ο λόγος που πολλές φορές τον έβαζε να κάνει τον... σταυρό του (για να δείξει την πίστη του προς τη χριστιανοσύνη) ή στις δύσκολες εντολές που του έδινε τον έβαζε και ασπαζόταν τον... σταυρό. Μόνο έτσι βεβαιωνόταν ότι ο υπουργός ήταν χριστιανικά ορθός.
Νέος εχθρός για τον τραπεζίτη
Εναν νέο «εχθρό» ανακάλυψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Δεν είναι άλλος από το... ΑΠΕ, που έχει, όπως μου είπαν οι συνεργάτες του, δημιουργήσει μια στήλη και υπενθυμίζει παλαιές δηλώσεις Στουρνάρα περί ανάπτυξης. Κάθε μέρα και μία δήλωση, όπως αυτή της 3ης Απριλίου 2014 που δήλωνε βγαίνοντας από το Μαξίμου ότι με την έγκριση της δόσης, όχι μόνο νέα σελίδα, αλλά ολόκληρο βιβλίο άνοιξε για τη χώρα μας. Και πώς αμύνεται; Οι συνεργάτες του, έψαξαν στο αρχείο και βρήκαν δηλώσεις Τσίπρα και Βαρουφάκη, την ίδια μέρα, του τύπου «δεν θα πούμε ποτέ "ναι" στο Μνημόνιο και στους εκβιασμούς».
Πηγή:BHMAτοδοτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!