Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Χωρίς αφήγημα...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ στο ΕΘΝΟΣ

Είναι εμφανής πλέον η δυσκολία των στελεχών της κυβέρνησης και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσουν την πολιτική που ακολουθούν. Από τη μια πλευρά εξακολουθούν να υιοθετούν μια επιθετική πολιτική κατά των δανειστών και την ίδια
ώρα απαντούν «ναι σε όλα» όσον αφορά τις απαιτήσεις της τρόικας. Αυτήν τη δυσκολία να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο αφήγημα την έχει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος εξακολουθεί να προσπαθεί να ισορροπήσει σε «δύο βάρκες».
Στη χθεσινή του συνέντευξη (Αντέννα) υπερασπίστηκε τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά ταυτόχρονα είπε ότι γίνονται «με το πιστόλι στον κρόταφο»! Πανηγύρισε για το πλεόνασμα, αλλά παραδέχθηκε την ύπαρξη της υπερφορολόγησης. Αναγνώρισε το πρόβλημα με τις 1.000 κατασχέσεις λογαριασμών (ημερησίως) για χρέη προς την Εφορία, αλλά είπε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει τίποτε διότι η Γενική Γραμματεία Εσόδων είναι ανεξάρτητη.
Σε ό,τι αφορά δε το γενικότερο κλίμα στη χώρα περιορίστηκε να πει ότι ο ίδιος είδε μεγάλη έξοδο τις ημέρες του Πάσχα και πως φέτος το καλοκαίρι ο τουρισμός θα σπάσει νέο ρεκόρ.
Είναι σαφές πλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά στρατηγική για να μπορέσει να «φρενάρει» τη δημοσκοπική κάμψη του (κάτι που αποτελεί πολιτικό ζήτημα, όσο κι αν ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι υποτιμά την αξιοπιστία των μετρήσεων) και να κερδίσει όσο πολιτικό χρόνο μπορεί. Η κυβέρνηση έχει μπροστά της δύσκολες ψηφοφορίες στη Βουλή, νέα μέτρα που ψηφίζονται προληπτικά και τους υπερχρεωμένους πολίτες να δηλώνουν ηττημένοι για ακόμη μία φορά.
Οι δηλώσεις ότι έρχεται η ανάπτυξη και πως επιτυγχάνονται θαύματα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, ενώ η υπόσχεση ότι αμέσως μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης η χώρα θα βγει στις αγορές δεν φαίνεται ρεαλιστική!
saradakos@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!