Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Ο Ν. Γκάλης και η... άλλη Ελλάδα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ στο ΕΘΝΟΣ

Ευτυχώς που υπάρχουν προσωπικότητες, όπως είναι ο Ν. Γκάλης, για να θυμίζουν σε όλους (εντός και εκτός συνόρων) ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα.
Η Ελλάδα που προσπαθεί, που μάχεται και που -στο τέλος- διακρίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η Ελλάδα που δεν έχει ως στόχο μια θέση στο Δημόσιο, που «κινείται» μακριά από τη μιζέρια που επιβάλλει το πολιτικό προσωπικό, μακριά από «παιχνίδια», τακτικισμούς και ψέματα. Η Ελλάδα που δεν θεωρεί την αριστεία... ρετσινιά!

Η είσοδος του Ν. Γκάλη στο Hall of Fame (κάτι που ανακοινώθηκε επίσημα από το «Naismith Memorial Basketball Hall of Fame») ήρθε σε μια στιγμή κατά την οποία η εικόνα του Ελληνα στο εξωτερικό έχει πληγωθεί σοβαρά. Οχι με ευθύνη των πολιτών, αλλά της πολιτικής μας ηγεσίας.

Οι σημαντικές «ανάσες» που μας δίνουν πρόσωπα όπως ο Ν. Γκάλης, ο Π. Δήμας παλαιότερα, η Εθνική μας ομάδα στο ποδόσφαιρο το ονειρικό 2004 είναι αναμφισβήτητα σημαντικές.
Αρκούν όμως για να αλλάξουν το βαρύ κλίμα; Το βέβαιο είναι πως όχι. Οσο επικρατεί η λογική του «φτωχοδιάβολου» στο πολιτικό μας προσωπικό, όσο οι κυβερνήσεις μας θεωρούν τους Ελληνες υπουργούς πιο πονηρούς από τους ξένους, όσο νομίζουμε ότι θα κοροϊδέψουμε τους συνομιλητές μας μη τηρώντας τα συμπεφωνημένα, οι διακρίσεις στον αθλητισμό θα είναι μόνον αναλαμπές, ικανές να βελτιώσουν για λίγο το κλίμα και τη διάθεσή μας, αλλά τίποτε περισσότερο.

Οσο η πολιτική ηγεσία δεν εμπνέει τους πολίτες και δεν εκπέμπει κύρος στο εξωτερικό τόσο περισσότερο θα βυθιζόμαστε στο τέλμα και στη μιζέρια. Και θα αναζητούμε τη λάμψη, την επιτυχία, μόνο μέσα από ζωντανούς θρύλους, όπως είναι ο Ν. Γκάλης.
saradakos@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!