Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Στα άκρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Σκουρλέτη...

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη περί «στημένου» διαγωνισμού στη ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ότι «αυτοί που απαξίωσαν τη ΔΕΗ, ας μην υποκρίνονται, τώρα, ότι δήθεν κόπτονται για τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «Αυτοί που απαξίωσαν τη ΔΕΗ, που ζητούν, στο πρόγραμμά τους, την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, παραδίδοντας τα δίκτυα της χώρας σε ιδιώτες, που ζητούν το ξεπούλημα των πάντων σε τιμή ευκαιρίας, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, εντός και εκτός Ελλάδας, ας μην υποκρίνονται, τώρα, ότι δήθεν κόπτονται για τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον».

«Όσο κι αν τους ενοχλεί στα σχέδιά τους, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση υπερασπίζονται τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ», προσθέτει.

ΝΔ: Να παρέμβει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, για τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη περί «στημένου» διαγωνισμού στη ΔΕΗ, ζητά με φάκελο που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η Νέα Δημοκρατία.

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο τομεάρχης Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας επισκέφθηκαν το μεσημέρι την Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπου έθεσαν το ζήτημα των πρόσφατων καταγγελιών του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη ως προς την επικείμενη πώληση μονάδων της Δ.Ε.Η.

Σημειώνεται ότι ο Π. Σκουρλέτης δήλωσε στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη ότι η συμφωνία μας άφηνε το περιθώριο να διασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα και τα δίκτυα , όπως ο ΑΔΜΗΕ. Ο ΑΔΜΗΕ σώθηκε και σώθηκε για τον υπόλοιπο μισό αιώνα, σε καμία περίπτωση δεν είχαν μπει τέτοια ζητήματα στο παρελθόν-από τους δανειστές- έλεγαν μάλιστα ότι έχουμε κάνει ανοίγματα στην ενεργειακή πολιτική. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να έχει την αυταπάτη ότι μπορεί η ΔΕΗ να προχωρήσει μονοπωλιακά συγκροτημένη» είπε ο κ. Σκουρλέτης. Υπογράμμισε ότι ξαφνικά οι δανειστές ζήτησαν την εκποίηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων.

«Η ΝΔ μας ζητά να πουλήσουμε τη ΔΕΗ σύμφωνα με την χρηματιστηριακή της αξία, γι΄ αυτό είναι επικίνδυνη. Να καταλάβετε την επικίνδυνη λογική της να καταλαβαίνετε τι βαποράκια είναι αυτά της ΝΔ που θέλουν να ξεπουλήσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα» είπε με ένταση ο κ. Σκουρλέτης...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!