Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Θεωρίες συνωμοσίας...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ στο ΕΘΝΟΣ

Οι θεωρίες συνωμοσίας πάντα είχαν πέραση στη χώρα μας... Ο καχύποπτος Ελληνας, αρνούμενος τις δικές του ευθύνες, αναζητούσε πάντοτε τους ενόχους για τις (μικρές ή μεγάλες) αναποδιές που του συνέβαιναν, οπουδήποτε αλλού εκτός από τον... καθρέφτη του. 

Πάντοτε κάποιος άλλος έφταιγε: ο γείτονας, ο συνάδελφος, ο/η σύζυγος ενίοτε, ο κακός καιρός ή ο... ανάδρομος Ερμής. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις κυβερνήσεις που ποντάρουν στη συνωμοσιολογία, προκειμένου να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες για λάθη και παραλείψεις. 
Τα τελευταία 24ωρα όλοι ζούμε ξανά σε ένα τέτοιο σκηνικό: υπουργοί δηλώνουν δημόσια ότι ξένα και ντόπια κέντρα συνωμοτούν με μοναδικό στόχο να ανατρέψουν την κυβέρνηση, πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα καταγγέλλουν ξένες δυνάμεις ότι παρακολουθούν τα τηλέφωνα υπουργών, κυβερνητικοί βουλευτές καλούν τον διοικητή της ΤτΕ να σταματήσει να εκφράζει τη γνώμη του, ενώ ταυτόχρονα κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση ότι συμμετέχει σε μια... ομάδα κρούσης μαζί με το ΔΝΤ και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. 

Οι λόγοι για το ανέβασμα (και πάλι) ενός τέτοιου «έργου» είναι προφανείς: από τη μία πλευρά είναι η αδυναμία της κυβέρνησης να «κλείσει» τη δεύτερη αξιολόγηση και γι' αυτό κάποιος άλλος πρέπει να ευθύνεται μόνον και από την άλλη είναι η λογική ότι ένα τέτοιο σενάριο «πουλάει» στην ελληνική κοινή γνώμη. Το σενάριο αυτό όμως έχει προβληθεί πολύ (όχι μόνον από αυτή την κυβέρνηση αλλά και από άλλες, παλαιότερα) και δεν έχει πλέον πολλούς οπαδούς. Κουράζει και απογοητεύει...
ΥΓ. Δεν μπορεί να μη σημειωθεί η εξόχως... ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά... επίκαιρη πρωτοβουλία όχι ενός, όχι δύο, όχι τριών, αλλά 38 (!!) βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αποποινικοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ. Λογικά η επόμενη πολιτική τους παρέμβαση σε μια χώρα που κλυδωνίζεται από την οικονομική και κοινωνική κρίση θα αφορά τον... γυμνισμό!
saradakos@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!