Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Βουλή για όλο το καλοκαίρι

Βουλή για όλο το καλοκαίριΔεν πρόκειται να λειτουργήσουν ούτε και εφέτος τα θερινά τμήματα της Βουλής. Η κυβέρνηση θέλει να αφήσει ανοικτή τη Βουλή όλο το καλοκαίρι, όπως συνέβη και πέρυσι.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην πρώτη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, στην οποία προήδρευε έως ότου εκλεγεί το προεδρείο. Πολλοί ήταν οι βουλευτές που απογοητεύθηκαν όχι για κανέναν οικονομικό λόγο (έτσι κι αλλιώς δεν πληρώνονταν στα θερινά) αλλά επειδή θα χάσουν τις διακοπές τους, όπως έγινε και πέρυσι. Με μία όμως διαφορά. Πέρυσι ειπώθηκε ότι η Βουλή παραμένει ανοικτή για να μην παραγραφούν πιθανά αδικήματα της προηγούμενης κυβέρνησης. Εφέτος όμως γιατί να παραμείνει ανοικτή; Τα όποια αδικήματα της κυβέρνησης ΝΔ - ΠαΣοΚ έχουν ήδη παραγραφεί. Τα μόνα αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί είναι αυτά της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Δηλαδή την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών ο Γιάνης Βαρουφάκης, αυτόν που κάποτε ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήριζε «big asset» της κυβέρνησής του.


Βιάζονται τώρα να φέρουν τα μέτρα στη Βουλή
Η άλλη είδηση που βγήκε στη Βουλή από... σπόντα είναι η ημερομηνία ψήφισης των μέτρων. Αν και επισήμως τίποτα δεν ανακοινώνεται, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονταν ότι είχαν πληροφόρηση από τους... υπαλλήλους της Βουλής (μετακλητούς υπαλλήλους σε συριζαίους βουλευτές) και επέμεναν ότι τα μέτρα θα εισαχθούν προς ψήφιση την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου και συγκεκριμένα στις 4 ή 5 Μαΐου. Για να γίνουν μάλιστα πιο πειστικοί ισχυρίζονταν ότι γνώριζαν πως η συμφωνία για την αξιολόγηση θα έχει κλείσει μέσα στο Σαββατοκύριακο και ότι η επιθυμία του Πρωθυπουργού είναι τα μέτρα να έχουν ψηφιστεί προτού αναχωρήσει για την επίσκεψη στην Κίνα και πριν από τη Σύνοδο του G7. 
Πηγή:ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!