Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Γερμανός Φιλελεύθερος: Η Ελλάδα σέρνει από τη μύτη τη Γερμανία και την Ευρώπη

Γερμανός Φιλελεύθερος: Η Ελλάδα σέρνει από τη μύτη τη Γερμανία και την Ευρώπη - MediaΣτο συνέδριο του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP), το οποίο έγινε στο Βερολίνο, ο Κρίστιαν Λίντνερ επανεξελέγη πρόεδρος (είναι από το 2013) με ποσοστό 91%.
Το Φιλελεύθερο κόμμα δεν εκπροσωπείται στην παρούσα ομοσπονδιακή Βουλή (Bundestag), αλλά έχει πιθανότητες να ξαναμπεί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αφού τα προγνωστικά του δίνουν ένα σταθερό ποσοστό πάνω από το 5%, που είναι και το όριο εισόδου. Αν το καταφέρει ενδέχεται να γίνει εταίρος στην επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού η οποία, πάντα κατά τις δημοσκοπήσεις, θα καταστεί και πάλι αναγκαία μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.
Αλλά τι πιστεύει ο Λίντνερ για το ελληνικό ζήτημα; Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία (Deutschlandfunk / DLF) ζήτησε κούρεμα χρέους και Grexit. «Είναι σαφές ότι θα πρέπει να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος, κι αυτό γίνεται μόνο εκτός της ευρωζώνης», είπε σημειώνοντας πάντως ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ για να πάρει επιδοτήσεις για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Κατηγόρησε ωστόσο την Ελλάδα ότι σέρνει από τη μύτη τη Γερμανία και την Ευρώπη, και αμφισβήτησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Ζητά αλλαγή στρατηγικής, «κάτι που ο Σόιμπλε εν μέρει αφήνει να διαφανεί, αλλά τον αφήνει η Μέρκελ στα κρύα του λουτρού», σχολίασε. Ως προς την Τουρκία ζητά διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, απέναντι στη Ρωσία σκληρή γραμμή και εφιστά την προσοχή σε εκείνους που διακατέχονται από αντιαμερικανισμό μετά την εκλογή Τραμπ. Στο προεκλογικό πρόγραμμα του FDP γίνεται λόγος για συντεταγμένο δικαίωμα μετανάστευσης, που θα πρέπει να κωδικοποιηθεί κατά το δυνατόν σε μεταναστευτική νομοθεσία με ειδικό καθεστώς για τους πρόσφυγες πολέμου.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ, topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!