Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Σιβυλλική απάντηση Τσακαλώτου στα περί διάστασης με τον Τσίπρα

sibulliki-apantisi-tsakalwtou-ta-peri-diastasis-me-ton-tsipra«Ο γάμος είναι η βασική αιτία των διαζυγίων»:Η απάντηση πηγών του ΥΠΟΙΚ αντί να διασκεδάζει τις εντυπώσεις για διάσταση Τσακαλώτου - Τσίπρα τις επιτείνει...

«Η φημολογία για τις δήθεν διαφωνίες του υπουργού Οικονομικών με τον Πρωθυπουργό βασίζονται στην ίδια στέρεη βάση με την επιστημονικότατη και εμπεριστατωμένη άποψη ότι ‘’ο γάμος είναι η βασική αιτία των διαζυγίων’’» ανέφεραν πηγές του ΥΠΟΙΚ σχετικά με τις πληροφορίες ότι η κόπωση στη σχέση Τσακαλώτου- Τσίπρα οδήγησε και σε ναυάγιο την συμφωνία.       
Από το ΥΠΟΙΚ προσέθεταν δε, ότι «είναι κάποια ανακούφιση για τον υπουργό ότι ενώ στο σύμπαν μπορεί ο άνθρωπος να είναι το μοναδικό νοήμον ον, στη γη ο αριθμός των ανόητων δεν είναι άπειρος».
Οι κύκλοι του ΥΠΟΙΚ απάντησαν με αυτό τον τρόπο στα δημοσιεύματα ότι υπήρξε διαφωνία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών και την τελευταία στιγμή οδηγήθηκε σε ναυάγιο διαπραγμάτευση.
Είχαν προηγηθεί κύκλοι του Μαξίμου που  υποστήριζαν ότι «τα περί προσυμφώνου  Τσακαλώτου-Θεσμών και τα περί "μπλόκου" του Τσίπρα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας».
Οι πηγές τόσο του ΥΠΟΙΚ όσο και του Μαξίμου αντί να διασκεδάζουν τις εντυπώσεις για το επίπεδο της σχέσης τους πια τις εντείνουν.
Ολα πυροδοτήθηκαν εξαιτίας του ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» σύμφωνα με το οποίο , ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε συνάψει προσύμφωνο με τους δανειστές αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα και το εύρος των περικοπών στις συντάξεις, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται ότι έκρινε πως κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να περάσει.  
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να στείλει μια επιστολή στην τρόικα, με την οποία να ζητεί αλλαγή στα αρχικώς συμφωνηθέντα για εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ από τις συντάξεις από το 2019. 
Η αθέτηση μιας βασικής παραμέτρου της αρχικής προσυμφωνίας, θεωρήθηκε λίγο - πολύ «εχθρική ενέργεια» από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο από την πλευρά του άνοιξε και πάλι το θέμα του εργασιακού, επαναφέροντας το ζήτημα αύξησης του ορίου των ομαδικών απολύσεων.  
Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το βράδυ της Τετάρτης, σε μια τηλεδιάσκεψη στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών πιστοποιήθηκε ότι το κλίμα της επερχόμενης συμφωνίας, το οποίο καλλιεργούσε συστηματικά τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση, είχε ήδη στραβώσει.  Ωστόσο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ καλλιεργούσε έως την τελευταία στιγμή κλίμα αισιοδοξίας υποστηρίζοντας ότι οι θεσμοί θα επιστρέψουν από Δευτέρα στην Αθήνα. 
Το Μαξίμου παρενέβη «μπλοκάροντας» τη συμφωνία Τσακαλώτου και προσπαθώντας να διεκδικήσει «κάτι παραπάνω στα εργασιακά» με παρασκηνιακές επαφές σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, κάτι που τελικά δεν προέκυψε.
Πηγή: http://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!