Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Η ώρα του λογαριασμού...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ στο ΕΘΝΟΣ

Βάσει των όσων είπε ο πρόεδρος της Βουλής, μέσα στις πρώτες ημέρες του Μαΐου το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα θα είναι στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση.
Πρόκειται δηλαδή για την ώρα του...
λογαριασμού που θα κληθούν (και πάλι) να πληρώσουν οι Ελληνες πολίτες. Δεν υπάρχουν πια σενάρια, επικοινωνιακά τρικ ή φήμες, αλλά κείμενα τα οποία θα γίνουν (αφού εξασφαλιστούν τα 153 «ναι σε όλα») νόμος του ελληνικού κράτους.
Για τον κ. Τσίπρα θα είναι ακόμη μία δύσκολη ?πολιτικά? στιγμή, καθώς θα πρέπει καταρχήν να πείσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η συμφωνία που έκλεισε με σημαντική καθυστέρηση είναι προς όφελος της χώρας και της ελληνικής οικονομίας, έτσι ώστε να «κλειδώσει» τη θετική ψήφο τους.
Στη συνέχεια όμως είναι τα πιο... δύσκολα: Θα πρέπει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα οφέλη που θα προκύψουν από μια συμφωνία που περιλαμβάνει μείωση του αφορολόγητου ορίου, περικοπές συντάξεων και ποιος ξέρει τι άλλο, καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει όλα όσα περιλαμβάνονται στις 75 σελίδες της συμφωνίας.
Ο πρωθυπουργός θα πρέπει αυτήν τη φορά να απευθυνθεί στους πολίτες και να μιλήσει όχι αόριστα, όχι γενικόλογα και όχι θολά, αλλά με «καθαρό» τρόπο και με συγκεκριμένα στοιχεία.
Από το εάν θα τα καταφέρει ή όχι θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και ο χρόνος που έχει μπροστά της η σημερινή κυβέρνηση, διότι -ως γνωστόν- τα περιθώρια ανοχής και αντοχής της κοινής γνώμης έχουν προ πολλού εξαντληθεί.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο λογαριασμός των μέτρων πάει κατευθείαν στους πολίτες και ο «λογαριασμός» των ευθυνών στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
saradakos@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!