Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Εξατμίζονται τα προπετάσματα καπνού της κυβέρνησης


Παλιότερα, πριν κάνα χρόνο δηλαδή, υπήρχε διαδεδομένη η αντίληψη ότι αυτή η κυβέρνηση έμοιαζε με ταχυδακτυλουργό. Διότι και οι δυο επιχειρούν επιδέξια να τραβήξουν την προσοχή του κοινού μακριά από αυτό που ... πραγματικά κάνουν. Και εξ αυτών των αντιπερισπασμών επιδιώκουν να κερδίσουν  την επιδοκιμασία και το χειροκρότημα των θεατών. Σήμερα η οπτική αυτή απλώς δεν ισχύει. Πρωτ΄απ' όλα γιατί οι ταχυδακτυλουργοί δουλεύουν.

Σε αντίθεση με μια ανεπρόκοπη κυβέρνηση που βυθισμένη σε δυσοίωνη ακινησία έχει εξαντλήσει τα τρικ της και ξεχειλώσει τη διαχειριστική της παράσταση προκαλώντας ανία ακόμη και στους εναπομείναντες θεατές της. Τα φανταχτερά της ψέματα έχουν από καιρό φθαρεί από την αδιάκοπη επανάληψη και τις συνεχείς "ρωμαλέες" σκιαμαχίες.
Μένει μόνο η συμπιεσμένη ξεπεσούρα ενός παρακμιακού σόου που, αφού ξοδεύτηκε σπάταλα στη χοντροκομμένη, απλοϊκή και επαρχιώτικη υποκρισία, πάει τώρα για άμεση εξαέρωση.  Όπως ακριβώς εξατμίζονται, κάποτε, όλα τα προπετάσματα καπνού.
Από τα ταξίδια στο Πανάγιο Τάφο και το Βατικανό μέχρι τις εξεταστικές επιτροπές στη Βουλή, και από τις συζητήσεις για την αλλαγή του Συντάγματος έως τη κατάργηση της αξιολόγησης της διαγωγής των μαθητών στα σχολεία, κανένα πέπλο δεν μπορεί πλέον να καλύψει μια αναιδή συμπεριφορά που πετάει κατάμουτρα αποπροσανατολισμούς στους πιο ανήμπορους πολίτες.
Πόσο μάλλον να σκεπάσει την παντελή απουσία ενός εφαρμόσιμου σχεδίου μέριμνας και ανασυγκρότησης της ταλαιπωρημένης κοινωνίας στη μόνη ευρωπαϊκή χώρα που παραμένει στην εντατική των Μνημονίων και στη μηχανική υποστήριξη του ΔΝΤ. Ακριβώς και μόνο εξ αιτίας του ανεύθυνου, ανεπαρκούς  και εν τέλει απρόθυμου να δώσει λύσεις αριστεροδεξού κυβερνητικού συνασπισμού.
Το ότι  για αυτή τη κυβέρνηση η διάσωση της οικονομίας της χώρας παίζει δεύτερο ρόλο ενώ πρωταγωνιστεί η παραμονή της στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος, δρομολογεί και τη στρατηγική της για το επόμενο διάστημα. Επί της ουσίας η τελευταία συνίσταται από ένα ορυμαγδό προπαγάνδας,  συκοφάντησης και ακύρωσης των αντιπάλων της με εργαλεία τα συνομωσιολογικά σενάρια και τα τυχοδιωκτικά πολιτικά στοιχήματα.
Πρωτοφανώς, μια κυβέρνηση που υποτίθεται ανάγεται στην ιστορική, πολιτική, θεωρητική και ηθική υπεραξία της Αριστεράς,  υποσκάπτει το αξιακό της φορτίο με τη δημαγωγία των βουλιμικών για εξουσία στελεχών της. Και φτάνει στο έσχατο σημείο να παρωδεί ως ψεκασμένη την έννοια του κοινοβουλευτισμού καταγγέλλοντας, άκουσον, την αντιπολίτευση που θέλει να ρίξει την κυβέρνηση!
Βαφτίζει δηλαδή ως "μυστικό σχέδιο ανατροπής"  το προφανές του "να φύγει το ταχύτερο δυνατό η σημερινή αποτυχημένη κυβέρνηση" που δηλώνεται ανοιχτά σε κάθε ευκαιρία από την μείζονα αλλά και μερίδα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, αγγίζοντας τα όρια του γκροτέσκο.
Γίνεται έτσι φανερό ότι μπροστά στη δημοσκοπική της κατάρρευση  και την προοπτική της εκλογικής της συντριβής η συγκεκριμένη μνημονιακή κυβέρνηση ξαναπιάνει το παλιό βιολί  της ασυλλόγιστης επιθετικότητας. Αναβιώνει βολικούς πολωτικούς μύθους, επαναφέρει το βερμπαλισμό των ρήξεων και των ανατροπών, επανεπινοεί εχθρούς και τους γαρνίρει εριστικά με καινούργιους, στοχεύοντας στη κατασκευή ενός ερεθιστικά διχαστικού πολιτικού κλίματος.
Παρότι, όμως, έχει ως καθοδηγητική γραμμή τις ιδεοληψίες της δεν αγνοεί πλήρως  την πραγματικότητα του πολιτικού παιχνιδιού. Γι αυτό προσθέτει και "δράκο" στο γελοίο παραμύθι της. Αναγορεύει το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές σε προϊόν συνωμοσίας με εμπνευστή, ποιον άλλο;, τον τρισκατάρατο Σόιμπλε! Οπλισμένη με αυτή την επινοημένη παρηγοριά στα βάσανά της και μετατρέποντας τη σε επιχείρημα ετοιμάζεται να παραδώσει τους “προδότες” στο ανάθεμα του κοινού και τη δημόσια χλεύη.
Μόνο που στα νέα νούμερα της σκηνοθετημένης της επιθεώρησης κρύβει και αποκαλύπτει ταυτόχρονα τη μεγάλη της επιθυμία: να κυβερνήσει μέχρι να στηθούν εθνικές κάλπες έναν διαιρεμένο λαό, με κραυγές, κατάρες και λασπολογικά παραληρήματα. Κυρίως, όμως, με αυτό που έκανε μέχρι σήμερα. Χωρίς πολιτική.

Πηγή:matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!