Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

"Μαχαίρι" και στις επικουρικές συντάξεις στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης

&quot?Μαχαίρι&quot? και στις επικουρικές συντάξεις στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης Το «μαχαίρι» και στις επικουρικές συντάξεις από το 2019 συζητείται με τους δανειστές, προκειμένου να περιορισθεί το εύρος των μειώσεων στις κύριες συντάξεις.
Η σχετική πρόταση έχει τεθεί στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν ότι δεν ισχύει πως το ΔΝΤ ζητά τα μέτρα από το 2018, τονίζοντας παράλληλα ότι «παραμένει υπό συζήτηση η δοσολογία των περικοπών στις συντάξεις».
"Το ΔΝΤ θέλει εφάπαξ το 2019, εμείς σε δύο δόσεις", σημείωσαν οι ίδιες πηγές, ενώ διευκρίνισαν ότι στο τραπέζι βρίσκονται και οι επικουρικές συντάξεις, προκειμένου να είναι ηπιότερη η μείωση των κύριων συντάξεων.
Όσον αφορά στα εργασιακά θέματα "είναι πάντα ανοικτά έως ότου κλείσει όλη η συμφωνία", δήλωσαν οι πηγές, εκφράζοντας την πεποίθηση πως "αύριο κλείνουμε" . 
Πηγή:enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!