Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Ο καλός μας ο... καιρός!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ στο ΕΘΝΟΣ

Το 'χει στο πρόγραμμα, φαίνεται, ο πρωθυπουργός, κάθε φορά που «κλείνει» μια αξιολόγηση (μία κάθε... διετία δηλαδή) να συγκαλεί το Υπουργικό Συμβούλιο και να δίνει οδηγίες προς τους υπουργούς του!
Οποιος όμως παρακολούθησε την ομιλία του κ. Τσίπρα, λίγο πριν από την πασχαλινή ανάπαυλα, δεν θα είδε καμιά σοβαρή διαφορά στα λεγόμενά του, από ό,τι στο παρελθόν.
Ζήτησε δουλειά από όλους τους υπουργούς, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση κι έρχεται η ανάπτυξη και προσέθεσε μόνον ότι η συμφωνία που «κλειδώνει» είναι... υπερασπίσιμη! Με βάση τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης αυτής πάντως, ελάχιστοι είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι κάτι θα αλλάξει και στα μικρά και στα μεγάλα ζητήματα. Τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα;
Οι μισοί υπουργοί θα ασχολούνται με την αξιολόγηση για να «κλείσει» τον Μάιο και οι άλλοι μισοί θα είναι στους τηλεοπτικούς δέκτες και θα εκπέμπουν αυστηρά μηνύματα προς τους δανειστές, αφού προηγουμένως έχουν εκτιμήσει ως «εξαιρετικά θετικό» το αποτέλεσμα της συμφωνίας.
Οσον αφορά τους κυβερνητικούς βουλευτές, εκείνοι θα ετοιμάζουν... Εξεταστικές Επιτροπές και θα καταγγέλλουν την αντιπολίτευση ότι ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση. Είναι πολύ δύσκολο, κατά συνέπεια, να απαλλαγούμε από την πολιτική μιζέρια και ακόμη δυσκολότερο να γίνουν κάποιες κινήσεις προς τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας. Κινήσεις που δεν απαιτούν χρήματα, αλλά πολιτική βούληση.
Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα θα φτάσουμε (πρώτα ο Θεός) στο καλοκαίρι και η κυβέρνηση ελπίζει στον... καλό καιρό για τη βελτίωση της ψυχικής διάθεσης των πολιτών. Αυτό που δεν βλέπει είναι ότι ο πολιτικός της χρόνος έχει πλέον εξαντληθεί και πως εάν δεν κάνει κάποια βήματα (μικρά έστω) στην καθημερινότητα αν μη τι άλλο, οι δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου θα είναι πολύ χειρότερες για τον ΣΥΡΙΖΑ από ό,τι είναι οι σημερινές!
saradakos@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!