Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Ξεκινά τις βουτιές στο Διάστημα το Cassini

Ξεκινά τις βουτιές στο Διάστημα το Cassini  ΣΤΙΣ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΠΡΩΤΗ 
Για την τελευταία της αποστολή, έπειτα από 20 χρόνια λειτουργίας, «προετοιμάζεται» η διαστημοσυσκευή Cassini, η οποία βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο από το 2004.

Στις 22 Απριλίου θα κάνει το τελευταίο κοντινό πέρασμα από τον δορυφόρο Τιτάνα και στις 26 Απριλίου το Cassini θα κάνει την πρώτη από μια σειρά «βουτιές» στο κενό διάστημα πλάτους 2.400 χιλιομέτρων, που υπάρχει ανάμεσα στον γιγάντιο πλανήτη και στον πιο εσωτερικό δακτύλιό του.
Το Cassini, που κόστισε 3,2 δισ. δολάρια και έχει ανακαλύψει σημαντικά πράγματα, όπως τον ωκεανό κάτω από την παγωμένη επιφάνεια του δορυφόρου Εγκέλαδου, ξεμένει πλέον από καύσιμα.
Ετσι στις 15 Σεπτεμβρίου και αφού ολοκληρώσει την τελευταία αποστολή, θα κάνει μια τρίλεπτη βουτιά «θανάτου» και θα συντριβεί στον Κρόνο.
Οι επιστήμονες ελπίζουν να μάθουν περισσότερα τόσο για την εσωτερική δομή του Κρόνου όσο και για την προέλευση των θεαματικών δακτυλίων που τον περιβάλλουν.
Πηγή:ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!