Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Προσεχώς… Mega 2

Τα κρίσιμα βήματα για την επαναλειτουργία του καναλιού 
 Μεγάλος είναι ο δρόμος που πρέπει να διανύσει το Mega για την επιστροφή του σε πλήρη λειτουργία. Αν υπάρξει ενδιαφέρον για συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου από...
υφιστάμενους και νέους μετόχους, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το… Mega 2, με έμφαση στο ελληνικό και στο ξένο πρόγραμμα και με την ελάχιστη ενημέρωση που απαιτεί η νομοθεσία. Το Mega είναι πιθανό να διεκδικήσει μία από τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας στην περίπτωση που προκηρυχθούν, αλλά το μοντέλο των σχολιαστών στην ενημέρωση ανήκει πλέον στο παρελθόν.
Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να προηγηθεί μια σειρά κινήσεων, ώστε να εδραιωθεί η θέση του τηλεοπτικού σταθμού και να επιτευχθεί η αναδιάρθρωσή του. Αυτό είναι και το μοναδικό ουσιαστικό πρόβλημα της εταιρείας, το οποίο όμως οδήγησε σε ασφυκτική κατάσταση, με τους εργαζομένους απλήρωτους επί 10 μήνες και την εταιρεία να ζει από την ταινιοθήκη του καναλιού, που απέδειξε τη μεγάλη αξία της.
Το Mega, όπως αποκαλύψαμε την περασμένη εβδομάδα, κέρδισε την αναμέτρηση με την Digea στην ΕΕΤΤ, η οποία απαγόρευσε οποιαδήποτε παρέμβαση στο σήμα του. Απομένει η οριστική κρίση του ζητήματος επί του ΕΣΡ, το οποίο είναι αρμόδιο, κατά το Σύνταγμα, για τη ραδιοτηλεόραση. Η κρίση όμως της ΕΕΤΤ, η οποία έχει χορηγήσει και την άδεια λειτουργίας στην Digea, είναι σημαντική, καθώς κρίθηκε το τεχνικό και το οικονομικό σκέλος. Το σίγουρο είναι πως το Mega θα συνεχίσει να μεταδίδει πρόγραμμα και να έχει έσοδα από διαφημίσεις, τα οποία παραμένουν στους δεσμευμένους εταιρικούς λογαριασμούς.
Το επόμενο βήμα είναι η κατάθεση του business plan από την Grant Thornton. Εκτιμάται πως για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα ζητηθεί ένα ποσό που θα κυμαίνεται μεταξύ 20 και 25 εκατ. ευρώ και το ζητούμενο είναι τι θα κάνει ο κάθε υφιστάμενος μέτοχος (Πήγασος, Όμιλος Βαρδινογιάννη και ΔΟΛ). Τον Ιανουάριο του 2015, και ενώ ο ΔΟΛ είχε το management και είχε υποσχεθεί επενδυτή, κανείς τους δεν είχε καταβάλει χρήματα. Οι διαπραγματεύσεις, λοιπόν, θα αφορούν το ποιοι από τους παλαιούς μετόχους θα συμμετάσχουν και αν θα μπουν νέοι και ποιοι, με τις σημαντικές αποφάσεις να λαμβάνονται από τον Όμιλο Βαρδινογιάννη και την οικογένεια Μπόμπολα. Επίσης, ενδιαφέρον έχει το τι θα γίνει με το 20% του ΔΟΛ στο κανάλι. Αν η δημοπρασία των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ γίνει μέσα στον Μάιο και υπάρξει ενδιαφέρον (π.χ., Θ. Φιλιππόπουλος), εκείνος που θα πάρει το 20% του ΔΟΛ στην Τηλέτυπος θα αποκτήσει και δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση.
Επίσης, μία από τις μεγάλες εκκρεμότητες είναι η αναδιάρθρωση του δανεισμού και το άνοιγμα των εταιρικών λογαριασμών, με εκκαθάριση των εσόδων που θα κρατήσουν οι τράπεζες και εκείνων που θα κατευθυνθούν για την πληρωμή των εργαζομένων και των λειτουργικών υποχρεώσεων.
Την ίδια περίοδο, και σε συνεννόηση με τις τράπεζες, θα κατατεθεί η αίτηση για υπαγωγή της Τηλέτυπος στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα, για την προστασία από τους πιστωτές μέχρι και την ολοκλήρωση της εισόδου των μετόχων και την επαναφορά της επιχείρησης σε ομαλή λειτουργία. Στη συνέχεια, θα είναι μπροστά η προκήρυξη των αδειών, η συμμετοχή στη δημοπρασία με επιπλέον κεφάλαια και η παραγωγή νέου προγράμματος. 
Πηγή:typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!