Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Έφυγε από το «Έθνος» o Ιγνατίου


Μιχάλης ΙγνατίουΔιαβάστε το κείμενο που ανέβασε σήμερα στην προσωπική του ιστοσελίδα mignatiou.com:
Η είδηση ότι ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) τίθεται σε καθεστώς «ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία» μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου, είναι μία πολύ καλή εξέλιξη για τους
συναδέλφους δημοσιογράφους, που δίνουν τη μάχη να κρατήσουν τα ΝΕΑ, το ΒΗΜΑ και τα άλλα μέσα ενημέρωσης, “ζωντανά”.
Στην ουσία διασφαλίζεται η λειτουργία του ΔΟΛ και η έκδοση των ιστορικών εντύπων του. Αλλά, το πλέον σημαντικό, είναι ότι “μέχρι νεωτέρας” διασφαλίζονται οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι, τους οποίους τιμώ και σέβομαι, όπως έχω γράψει ξανά, επειδή τόλμησαν, έδωσαν μία πολύ όμορφη μάχη και την κέρδισαν. Τα ειλικρινή μας συγχαρητήριά.
Το μέγα ερώτημα είναι εάν η απόφαση αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει “πιλότο” και για άλλες επιχειρήσεις ΜΜΕ που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Και βεβαίως αναφέρομαι στο MEGA CHANNEL.
Οι διάφοροι νομικοί ισχυρίζονται ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Δεν είναι. Μάλιστα, η περίπτωση του Μεγάλου Καναλιού θα μπορούσε να αποτελέσει την πιο επιτυχημένη “ιστορία” της μνημονιακής περιόδου. Παρά το γεγονός ότι στην ουσία είναι “νεκρό” έχει πολύ ικανοποιητικά έσοδα αλλά και ποσοστά. Κερδίζει ακόμα και κανάλια που έχουν ειδήσεις και πρόγραμμα.
Άλλο χαρακτηριστικό του, είναι ότι ακόμα και σήμερα λαμβάνει διαφημιστικά πακέτα, ενώ κατατέθηκαν προτάσεις στο τραπέζι για καθημερινές εκπομπές με πληρωμένα όλα τα έξοδα. Το γνωρίζω ότι μιλάμε για “τρελά πράγματα”, αλλά σας περιγράφω με ακρίβεια την κατάσταση και σας λέω την αλήθεια.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, γιατί δεν δέχονται οι ενδιαφερόμενες πλευρές τη λειτουργία του Μεγάλου Καναλιού από τους εργαζομένους μέχρις ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση σε επίπεδο μετόχων, τραπεζών και κυβέρνησης;
Το MEGA θα λειτουργεί, οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται, όπως και τα έξοδα λειτουργίας, και ότι απομένει -που θα μένουν πολλά- να πηγαίνουν στους λογαριασμούς που “πάγωσαν” οι τράπεζες για να εξασφαλίσουν τα δάνεια τους προς την μητρική εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ.
Πρόκειται για μία πρόταση που ικανοποιεί όλες τις πλευρές, αλλά πάνω απ’ όλα σώζει 500 και πλέον θέσεις εργασίας.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Επειδή γράφτηκαν ανοησίες ότι εγκατέλειψα το MEGA, η αλήθεια είναι ότι παραμένω στο δυναμικό του Μεγάλου Καναλιού. Είμαι και από τους λίγους που δεν βρήκαν δουλειά, αν και έχω πολλές προτάσεις. ΕΠΙΣΗΣ: Μετά από 26 χρόνια στο ΕΘΝΟΣ, χώρισαν προσφάτως οι δρόμοι μας… Αυτά.
Μιχάλης Ιγνατίου
http://mignatiou.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!