Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Πώς «είδε» ο γαλλικός τύπος τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών (Photos)


Πως «είδε» ο γαλλικός τύπος τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών (Photos) - MediaΜετά το συγκλονιστικό εξώφυλλο της γαλλικής εφημερίδας της Αριστερας «L’ Humanite» η οποίος κάλεσε τους ...
ψηφοφόρους να καταψηφίσουν την Μαριόν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, όλα τα σημερινά πρωτοσέλιδα του γαλλικού τύπου σχολιάζουν το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου.
Χαρακτηριστικό είναι πως τα περισσότερα πρωτοσέλιδα χαρακτηρίζουν τον 39χρονο Εμανουέλ Μακρόν τον επόμενο πρόεδρο της Γαλλίας.
Η «Liberation» παρουσιάζει τον Μακρόν να τείνει το χέρι του και η εφημερίδα γράφει «Προεδρία, σε μία βόλτα» θέλοντας να δείξει πως παρά το γεγονός ότι ο Εμανουέλ Μακρόν είναι σχετικά άπειρος πολιτικά και δεν έχει εκλεγεί σε δημόσιο αξίωμα, με ευκολία κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά στον πρώτο γύρο ενώ οδεύει με βήμα σταθερό προς το Μέγαρο των Ηλυσίων.


Η «Les Echos»  γράφει «Ο Μακρόν μπροστά από τη Λεπέν

Και η  «L' Opinion» τάσσεται υπέρ Μακρόν γράφοντας: «Μακρόν, η επιλογή για το Ελιζέ».Η «La Croix» γράφει «Μακρόν – Λεπέν μια νέα συμφωνία».

Πηγή:topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!