Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Αριστερό... success story!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ στο ΕΘΝΟΣ

Την... πεπατημένη και σε αυτήν τη φάση της διακυβέρνησής του ακολουθεί ο κ. Αλ. Τσίπρας, παρουσιάζοντας (ρητορικά και επικοινωνιακά) το δικό του... success story. Χωρίς να έχει κλείσει ακόμη η πολυσυζητημένη δεύτερη αξιολόγηση, χωρίς να έχουν επιστρέψει καν στην Αθήνα οι...
εκπρόσωποι των δανειστών, υπουργοί, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προαναγγέλλουν την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια και την επιστροφή στην... ανάπτυξη.
Η εποχή θυμίζει την περίοδο του κ. Γ. Παπανδρέου, όταν η τότε κυβέρνηση έλεγε ότι η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές το... 2011, αλλά και την περίοδο Σαμάρα που όταν οι βουλευτές της ΝΔ έβλεπαν τις εκλογές να πλησιάζουν, επιχείρησαν να εμφανίσουν μια ιδανική κατάσταση. Βέβαια και σε αυτό το πεδίο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο... υπερβολικός από ό,τι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
Οταν υπουργοί μιλούν για «ανάπτυξη που θα τρίβουμε τα μάτια μας», όταν θέτουν χρονοδιάγραμμα «16 μηνών για το τέλος των Μνημονίων», εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δύο ενδεχόμενα υπάρχουν: είτε οι άνθρωποι ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν είτε θεωρούν ότι μπορούν ακόμη να ξεγελούν τους πολίτες που βιώνουν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Ο,τι και από τα δύο να συμβαίνει είναι πολύ κακό και για τη χώρα και για την αξιοπιστία της πολιτικής και των πολιτικών. Η περίοδος των success stories που υπήρχαν μόνο στα... γραφεία των υπουργών και του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε αντεπιστρεπτί.
Κανείς δεν μπορεί να κοροϊδέψει πια τον συνταξιούχο, τον μισθωτό, τον άνεργο. Εκείνοι ξέρουν πολύ καλά τι περνούν στην καθημερινότητά τους, βλέπουν στην οθόνη των ΑΤΜ τις περικοπές των αποδοχών τους και δεν περιμένουν από κανέναν πολιτικό και συγκεκριμένα υπουργό, να τους εξηγήσει ότι η... ανάπτυξη έχει ήδη έρθει! Ο κ. Τσίπρας όφειλε να το είχε αντιληφθεί ή όφειλε να είχε ρωτήσει τους προκατόχους του για το εάν τους διέσωσε τελικά αυτή η τακτική! Η Ιστορία διδάσκει...
saradakos@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!