Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Απειλεί με πόλεμο την ΠΓΔΜ ο UCK

«Είμαστε έτοιμοι να απελευθερώσουμε τη γη της Ιλλυρίδας από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι και των συνεργατών του οι οποίοι αντιμετωπίζουν ως ζόμπι στους Αλβανούς.
Σύντομα θα δράσουμε και θα πάρουμε εκδίκηση για τη δολοφονία τους από τους Σλαβομακεδόνες για τον θάνατο των αδελφών μας στις γειτονιές Μπρόδετς και Σόποτ του Κουμάνοβο».
Αυτή η ανακοίνωση- όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο- της παραστρατιωτικής εθνικιστικής αλβανικής οργάνωσης του UCK, δηλαδή του Αλβανικού Εθνικού Στρατού, διεγείρει νέους φόβους για κλιμάκωση της έντασης στα Βαλκάνια, με απρόβλεπτες συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή, αλλά ακόμα και για ξέσπασμα εμφυλίου πολέμου στην ΠΓΔΜ.
H δήλωση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά και τις πρωτοφανείς βιαιότητες με την είσοδο στο Κοινοβούλιο φανατικών οπαδών του κόμματος VMRO του απερχόμενου πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και τον τραυματισμό βουλευτών, ανάμεσά τους και του ηγέτη της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης Ζόραν Ζάεφ.
Εθνικιστές διαδηλωτές εισέβαλαν την Πέμπτη το βράδυ στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, αφού οι βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας εξέλεξαν, για πρώτη φορά, έναν Αλβανό για πρόεδρο της Βουλής.
Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν συνολικά 42 άτομα, ανάμεσά τους και πολλοί βουλευτές της Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης αλλά και των αλβανικών κομμάτων.
Πηγή:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!