Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Στα «χέρια» του Ιβάν Σαββίδη το 20% του Mega

Στα «χέρια» του Ιβάν Σαββίδη το 20% του Mega - MediaΠοσοστό 20% της "Τηλέτυπος Α.Ε.” (Mega Channel) πέρασε στα «χέρια» του μεγαλοεπιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για προσωπικές μετοχές του Φώτη Μπόμπολα και ότι το τίμημα υπερβαίνει τα 5 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό % της "Τηλέτυπος Α.Ε.” (Mega Channel), από το συνολικά 32,73% που κατείχε η Πήγασος Εκδοτική, συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματικό σχήμα συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, όπως αναφέρουν πηγές.
Σύμφωνα με χρηματιστηριακή ανακοίνωση, «κατ' εφαρμογή του Ν. 3340/2005, της υπ' αριθμ. 3/347/12.07.2005 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Κανονισμού του Χ.Α. ως ισχύουν, η «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» ανακοινώνει, ότι προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε.» ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην  ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%».

Πηγές του ομίλου Σαββίδη κάνουν λόγο για deal που είχε κλείσει ήδη από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας κι σχετίζεται με τις προσωπικές μετοχές του Φώτη Μπόμπολα, ωστόσο επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται για αυτές της Πήγασος η οποία βρίσκεται κάτω από ένα πολύ δύσκολο και σύνθετο καθεστώς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό ξεπέρασε τα 5 εκατ. ευρώ, και κυρίως θα απορροφηθεί από τις πιστώτριες τράπεζες ενώ θα καλυφθούν και κεφαλαιακές ανάγκες του MEGA Channel.

Τραπεζικές πηγές εκφράζουν την απορία πώς τράπεζες δεν έχουν δεσμεύσει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, εφόσον είναι ελεύθερες βαρών οι μετοχές της επιχείρησης που χρωστάει τεράστια ποσά στις τράπεζες.
Πηγή:topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!