Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Δήμαρχος δίνει 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει στο χωριό του

Δήμαρχος δίνει 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει στο χωριό του - MediaΟ δήμαρχος απομακρυσμένου ορεινού χωριού της Ιταλίας δίνει 2.000 ευρώ σε όποιον προτίθεται να μετακομίσει εκεί, σε μια προσπάθεια να το σώσει πριν μετατραπεί σε πόλη – φάντασμα.

Η Μπορμίντα βρίσκεται 420 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στη βορειοδυτική περιοχή της Λιγουρίας και μετρά συνολικά 394 κατοίκους. 
Όποιος μετακομίσει εκεί θα πληρώνει ενοίκιο μόλις 50 ευρώ το μήνα. 
Η δελεαστική πρωτοβουλία του δημάρχου Ντανιέλε Γκαλιάνο είναι ο τρόπος για να αποκτήσει ζωή και πάλι το χωριό που βλέπει τους νεότερους σε ηλικία να μετακομίζουν στην κοντινή πόλη της Σαβόνας ή και εκτός αυτής για να βρουν εργασία.  
Οι λεπτομέρειες της προσφοράς δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί και πρέπει να εγκριθούν από το τοπικό συμβούλιο, έγραψε ο Γκαλιάνο στη σελίδα του στο Facebook. Αλλά αν όλα πάνε καλά, από το επόμενο έτος όποιος μετακομίσει στη Μπορμίντα και είτε νοικιάσει είτε αγοράσει ακίνητο, θα του δοθούν 2.000 ευρώ. 

Όσον αφορά στο χαμηλό ενοίκιο, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί εντός των επόμενων δύο μηνών, θα είναι μόλις 50 ευρώ το μήνα για ένα μικρό ακίνητο και δεν θα ξεπερνά τα 120 ευρώ για τα πιο ευρύχωρα.

«Εξακολουθούμε να επεξεργαζόμαστε το σχέδιο, αλλά όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν και να ζήσουν εδώ» δήλωσε τοπικός σύμβουλος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. 
«Είμαστε μια μικρή κοινότητα, αλλά πολύ φιλόξενοι. Είμαστε σε μια ορεινή περιοχή αλλά όχι μακριά από τη θάλασσα – είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής και ο αέρας είναι πολύ καθαρός», πρόσθεσε. 
Πηγή: Guardian, topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!