Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Η διεθνής κωπηλασία επιστρέφει στα Γιάννινα.. Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2019!

kopilasia ipografiΗ διεθνής κωπηλασία επιστρέφει στα Γιάννινα... Η πρωτεύουσα της Ηπείρου, δεκαεννιά χρόνια από τότε που είχε χτυπήσει δυνατά η καρδιά παγκόσμιας διοργάνωσης, έρχεται και πάλι...
στο προσκήνιο, καθώς αναλαμβάνει την διοργάνωση του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών και Γυναικών το 2019!
Η απόφαση της ανάθεσης λήφθηκε στο πλαίσιο της Γενικής συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Κωπηλατικών Ομοσπονδιών στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών που διεξάγεται στην Τσεχία παρουσία του προέδρου της FISA Ζαν Κριστόφ Ρολάν, του Εκτελεστικού Διευθυντή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ματ Σμίθ και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ριζάρ Στάντιουκ ενώ την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε στο Ρατσίτσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς.

Η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων Ανδρών και Γυναικών που συγκεντρώνει περισσότερους από 500 αθλητές κι αθλήτριες από 30 και πλέον χώρες της Ευρώπης δίνει την ευκαιρία στην πόλη των Ιωαννίνων που έχει «γεννήσει» ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές να ξαναμπεί στον διεθνή χάρτη της κωπηλασίας για πρώτη φορά μετά από το Κύπελλο Εθνών που είχε διεξαχθεί το 1998 στην Παμβώτιδα.
Παράλληλα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την συντήρηση και ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του ΚΕΚΩΠ που αποτελούν εδώ και δεκαετίες σημείο αναφοράς της πρωτεύουσας της Ηπείρου.
Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος, που στήριξε το εγχείρημα, σε δήλωσή του αναφέρει ότι πρόκειται για μία σπουδαία διοργάνωση και μια μεγάλη ευκαιρία προβολής για τα Γιάννινα. Ο ίδιος ευχαρίστησε τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος στήριξε το αίτημα, αναγνωρίζοντας τη σημασία του εγχειρήματος για την πόλη των Ιωαννίνων.

Πηγή: EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!