Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Πέθανε ο δημοσιογράφος Κώστας Παναγιωτόπουλος, γνωστός ως Bar Bar

Πέθανε ο δημοσιογράφος Κώστας Παναγιωτόπουλος, γνωστός ως Bar Bar ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΑΥΣΤΙΚΑ» ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ 
Έφυγε από τη ζωή μια από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες των τελευταίων δεκαετιών στην δημοσιογραφία, ο Κώστας ...
Παναγιωτόπουλος, γνωστός ως Bar Bar και δημοφιλής για τα «καυστικά» και γεμάτα χιούμορ κείμενά του και το πλούσιο έργο του.
Ο Bar Bar γεννήθηκε στην Τήνο, πήρε πτυχίο Νομικής, πήρε βραβείο διηγήματος όταν ήταν μόλις 18 ετών και  έκανε τη στρατιωτική του θητεία σαν διερμηνεας στη Σμύρνη, στο ΝΑΤΟ.
Μμετά συνεργάστηκε με την εφημερίδα Ελευθερία, ενώ παράλληλα σταδιοδρόμησε στην "Ιζόλα", στον τομέα Δημοσίων Σχέσεων - Διαφήμισης και στην οργάνωση συνεδρίων.
Το 1977, το βιβλίο Βαρβάρα, βίος και ξυπολιτεία (εκδ. Καστανιώτη) έγινε μπεστ σέλερ με τη βαρβαρική διάλεκτο που καθιέρωσε. Και ακολούθησαν: Αποφταίγματα, Κυρία Κυριακή, Παραμύθια παρά μία, Έξι κόκκινες ιστορίες με ουρά. Έγραψε πολλές επιθεωρήσεις για την τηλεόραση, ενώ συνεργάστηκε σε θεατρικές παραγωγές με το "Θεσσαλικό Θέατρο", "Πάρκ", "Ριάλτο" κ.λπ.
Προτιμούσε το ραδιόφωνο, όπου είχε συνεργαστεί με τη Σαπφώ Νοταρά, τη Μαίρη Αρώνη και με πολλούς άλλους μεγάλους ηθοποιούς. Το 1993 παρουσίασε στο ραδιόφωνο του Αnt1 την εκπομπή "Θα σ' τα λέω κι ας οικτίρεις". Συνεργάστηκε με τα περιοδικά Ταχυδρόμος, Ένα, Οικονομικός Ταχυδρόμος (με το ψευδώνυμο Συνπλήνιος), Και, Λοιπόν.
Υπήρξε σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα, συνεργάτης στο περιοδικό Εμείς και παράλληλα συνεργάστηκε με την Τρία Έψιλον, Coca Cola, με το περιοδικό Ρεπορτάζ. Διατέλεσε μέλος της Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων και της Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων. Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στη Νέα Εστία, στο Εντευκτήριο κ.λπ. 
Πηγή:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!