Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Berlin: Όλο και πιο επικίνδυνα τα περιστατικά βίας στα σχολεία

Berlin: Όλο και πιο επικίνδυνα τα περιστατικά βίας στα σχολεία
Τα περιστατικά βίας στα σχολεία του Βερολίνου εκτός του ότι αυξάνονται συνεχώς γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα. Σύμφωνα με δημοσίευση της Berliner Zeitung και της Tagesspiegel ...
με βάση τα στατιστικά στοιχεία της εκπαιδευτικής διοίκησης είναι η Πέμπτη συνεχόμενη φορά που παρατηρείται αύξηση των περιστατικών «σοβαρής σωματικής βίας»
Κατά το πρώτο εξάμηνο του σχολικού έτους 2016/17 καταγράφηκαν 431 περιστατικά βίας, στα οποία προτίθενται και οι 283 περιπτώσεις στις οποίες εκπαιδευτικοί δέχθηκαν λεκτική ή σωματική βία.
Σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε και όσον αφορά τις περιπτώσεις χρήσης όπλων στους σχολικούς χώρους.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρούνταν «κανονικό» το πλήθος των 40 περιπτώσεων ανά σχολικό έτος, στις οποίες οι μαθητές έφεραν όπλα στο σχολείο (μαχαίρια, μπαστούνια, σπρέι πιπεριού), Την περασμένη σχολική χρονιά 2015/16 ο αριθμός αυτός όμως αυξήθηκε σε 80, ενώ το σχολικό έτος 2016/17 έχουν καταγραφεί κατά το πρώτο εξάμηνο ήδη 50. Σε 12 από αυτές τις περιπτώσεις έγινε μάλιστα και χρήση των όπλων που έφεραν οι μαθητές.
Τέλος, ο αριθμός των σεξουαλικών επιθέσεων στα σχολεία, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, έχει σχεδόν διπλασιαστεί.

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: pixabay/jarmoluk ©
Πηγή:http://www.allesgr.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!