Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Η αγωνία του Ευκλείδη για τον ΕΝΦΙΑ...

Αποτέλεσμα εικόνας για τσακαλωτοςΗ μείωση του ΕΝΦΙΑ θα είναι ένα από τα «αντίμετρα» που θα ψηφιστούν εντός των επόμενων ημερών από...

την Βουλή μαζί με τα μέτρα της συμφωνίας για την δεύτερη αξιολόγηση, καθώς στις διαπραγματεύσεις στο Χίλτον έχει ήδη «κλειδώσει» η σχετική πρωτοβουλία. 
Όμως, ο υπουργός Οικονομικών έχει... αγωνία, αφού τα νούμερα αποδεικνύονται πεισματάρικα και έχει δώσει εντολή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να βρει πώς θα γίνει να «περάσει» η μείωση του ΕΝΦΙΑ στην πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων. Κι αυτό διότι, βάσει της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών, ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 0,1% του ΑΕΠ, δηλαδή κατά 180 εκατομμύρια ευρώ. Αν υπολογίσει κανείς ότι οι Έλληνες πληρώνουν ετησίως περί τα... 2,7 δισεκατομμύρια σε ΕΝΦΙΑ, η έκπτωση των 180 εκατομμυρίων μάλλον είναι... σταγόνα στον ωκεανό. 
Γι’ αυτό και το υπουργείο επεξεργάζεται συγκεκριμένα σενάρια, όπως η απαλλαγή των ανέργων από τον συγκεκριμένο φόρο ή οι εκπτώσεις να αφορούν μόνο τους πολύ φτωχούς και τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση...

Πηγή:matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!