Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Ο ΜΥΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΣΟΪΜΠΛΕ...

ΦΕΛΝΙΚΟΣ στο matrix24,gr
Η διαφωνία του πολιτικού προσωπικού της χώρας, για τον τρόπο επίλυσης της οικονομικής κρίσης, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Ένθεν κακείθεν. Ουδεμία συνεννόηση για συγκρότηση, έστω και τώρα, ενιαίου εθνικού μετώπου ...
έναντι των εταίρων-δανειστών μας, καμία προσπάθεια εξεύρεσης κοινών πολιτικών τόπων, κι ας έχει μετατραπεί το οικονομικό και πολιτικό πρόβλημα σε οξύ πρόβλημα εθνικής επιβίωσης.
Ακόμη και μετά το τρίτο μνημόνιο και την -εκτός δραματικού απροόπτου- ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αντί να προσπαθήσουν να συνεργαστούν για το καλό των πολιτών, συνεχίζουν να ερίζουν για το ποιός έβλαψε και βλάπτει περισσότερο τον λαό και την πατρίδα.
Ας θυμηθούμε πως ξεκίνησε η Βαβέλ: ο ένας ομιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ο άλλος προέκρινε την αναθεώρηση, ο τρίτος επιθυμούσε την απαγκίστρωση, ο τέταρτος ονειρεύονταν την κατάργηση, άλλος φαντασιώνονταν με την αποδέσμευση και άλλοι περί άλλων ετύρβαζον.
Τώρα τι έχουμε; Όλοι ή σχεδόν όλοι (με εξαίρεση το ΚΚΕ, την Χ.Α. και μικρές δυνάμεις της αξωκοιβουλευτικής αριστεράς) ομνύουν, με μικρές διαφορές, στην εφαρμογή του μνημονίου.
Αντί λοιπόν κόμματα, παραγωγικοί φορείς, κοινωνικές οργανώσεις, όσοι εν πάση περιπτώσει διαμορφώνουν τον δημόσιο βίο, να καθήσουν και να βρουν κάποιο ελάχιστο πεδίο συνεννόησης και συναίνεσης που θα διασφαλίζει όντως την έξοδο από τη μνημονιακή αιχμαλωσία τον Αύγουστο του 2018, αντί να κάνουν αυτό συνεχίζουν να τσακώνονται και να κατηγορεί ο ένας τον άλλον.
Έτσι όμως δεν κάνουμε χωριό. Με την απουσία συννενόησης και το εκατέρωθεν βρισίδι το μόνο που σίγουρα καταφέρνουμε είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε εαυτούς αντίδωρο στον όρθρο του δημοσιονομικού καλβινισμού του Βερολίνου και της Φρανκφούρτης. Σήμερα το πληρώνει ο Τσίπρας, αύριο θα το πληρώσει και ο Μητσοτάκης αν τα γιαταγάνια της πόλωσης δεν μπουν στα θηκάρια.
Κατά κάποιο τρόπο παίζουμε το παιχνίδι «ο πρώτος που θα μιλήσει». Περιλαμβάνεται σε έναν αφρικανικό μύθο, τον οποίον ευθύς αμέσως σπεύδω να ιστορήσω, μήπως και καταλάβουμε -επειδή τα λόγια των μύθων ακούγονται γλυκύτερα στ' αυτιά μας- που μπορεί στο τέλος να οδηγηθούμε.
Πριν από πολλά χρόνια, σ' ένα όμορφο σπίτι ζούσε ένα ζευγάρι πολύ λαίμαργο.
Μία μέρα ένας γείτονας τους έφερε ένα δίσκο με γλυκά από ρύζι. Ο άντρας και η γυναίκα τα έτρωγαν με μεγάλη χαρά, ώσπου μία μέρα δεν είχε απομείνει παρά μόνον ένα.
Και οι δύο ήθελαν να το φάνε, αλλά από το να τσακωθούν προτίμησαν να κάνουν ένα διαγωνισμό, (κάτι ας πούμε σαν εκλογές). Το γλυκό θα το έτρωγε όποιος κατάφερνε να μείνει σιωπηλός για μεγαλύτερο διάστημα από τον άλλον. Από εκείνη τη στιγμή ο άντρας και η γυναίκα κάθονταν ο ένας απέναντι στον άλλον χωρίς να ανταλλάσσουν κουβέντα. Κοιτάζοντας όμως συνέχεια, από τη μία για να προκαλέσουν μία κουβέντα, από την άλλη για να μην αποφασίσει κανένας να κάνει ζαβολιά και να φάει κρυφά το τελευταίο γλυκό.
Ύστερα από λίγες μέρες μπήκε στο σπίτι ένας κλέφτης. Δεν άκουσε κανένα θόρυβο, νόμισε πως οι ιδιοκτήτες έλειπαν κι άρχισε να παίρνει όποιο αντικείμενο αξίας έβρισκε. Προχωρώντας έφτασε και στο δωμάτιο όπου κάθονταν το ζευγάρι και κάτω από τα μάτια τους συνέχισε να κλέβει τα κοσμήματά τους. Εκείνοι συνέχιζαν να μην λένε τίποτα κι ο κλέφτης πίστεψε πως ήταν μουγκοί.
Αφού γέμισε λοιπόν το σάκο του, αποφάσισε να πάρει μαζί του και τη γυναίκα. Τη φόρτωσε στον ώμο του. Εκείνη άρχισε να τον χτυπά σιωπηλά όμως. Μόνο την ώρα που την έβγαζε έξω από το σπίτι φώναξε στον άντρα της: «Θα αφήσεις να με κλέψει χωρίς να αρθρώσεις ούτε μία λέξη, χωρίς να διαμαρτυρηθείς καν;» «Εσύ μίλησες πρώτη! Εγώ λοιπόν θα φάω το τελευταίο γλυκό» της απάντησε εκείνος.
Εδώ ο μύθος τελειώνει. Βγάλτε μόνοι σας όποιο συμπέρασμα θέλετε.
Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσθέσω το εξής, ως τέλος του μύθου: Μετά από λίγο, αφού έφαγε το γλυκό, ο άντρας κατελήφθη από φρικτούς πόνους. Επειδή το γλυκό είχε μείνει πολλές μέρες πάνω στο τραπέζι, χάλασε, ενώ είχαν πάει και μύγες και είχαν εναποθέσει πάνω του τα αυγά τους. Ο άντρας λοιπόν δηλητηριάστηκε και επειδή δεν είχε κανέναν να τον βοηθήσει πέθανε μέσα σε φρικτούς πόνους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!