Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Αυτό είναι το έγγραφο με τις οδηγίες για τα τρομοδέματα που εξέδωσε ο Φρούραρχος της Βουλής

main_vouli_Αυξημένα και πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας της εισερχόμενης αλληλογραφίας, δεμάτων και άλλων αντικειμένων άρχισαν να εφαρμόζονται στη Βουλή,
αλλά και στα περιφερειακά κτίριά της, με αφορμή, όπως επισημαίνεται και στο ενημερωτικό έγγραφο της Υπηρεσίας Ασφαλείας του Κοινοβουλίου, το πρόσφατο περιστατικό αποστολής παγιδευμένου δέματος με εκρηκτικό μηχανισμό στον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Σύμφωνα με την κατεπείγουσα – εμπιστευτική διαταγή του φρούραρχου της Βουλής κ. Κυριαζόπουλου αυξάνονται οι έλεγχοι για πάσης φύσεως αλληλογραφία, δέματα ή εφημερίδες που εισέρχονται στο κτίριο της Βουλής, αλλά και τα άλλα περιφερειακά κτίρια, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν περιέχονται επικίνδυνα υλικά και εκρηκτικοί μηχανισμοί. 
 
Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ύποπτο δέμα –αν δηλαδή ένα δέμα δεν έχει ευδιάκριτες εγγραφές, δεν φέρει σφραγίδες ή μυρωδιά πικραμύγδαλου ή απλώς αμύγδαλου (τύπος εκρηκτικού), περιγράφονται οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν, να μην ανοιχθεί ή κουνηθεί το δέμα και να μην χρησιμοποιούνται κινητά τηλέφωνα ή ραδιοτηλέφωνα γιατί είναι πιθανόν αν πράγματι πρόκειται για κάτι ύποπτο να ενεργοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός. 
Δείτε το έγγραφο EΔΩ

Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!