Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, σε μεγαλύτερο βαθμό από τις απαιτήσεις των πιστωτών»

Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, σε μεγαλύτερο βαθμό από τις απαιτήσεις των πιστωτών» - MediaΟ Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε στους Financial Times και ξεκαθάρισε πως η χώρα μας έχει κάνει πολλά περισσότερα από αυτά που...
ζητούν οι πιστωτές και καλεί όλους στο αυριανό eurogroup, να φτάσουν σε συμφωνία έτσι ώστε να εξοικονομηθεί η επόμενη δόση.
Ο κ. Τσακαλώτος είπε επίσης πως μια συμφωνία θα ανοίξει την πόρτα για τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και θα δώσει «το σήμα στις αγορές που περίμεναν τόσοι πολλοί επενδυτές».
Σχετικά με το ΔΝΤ και τη συμμετοχή του ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι η Ελλάδα υιοθέτησε φορολογικές, συνταξιοδοτικές και μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που προκάλεσαν μαζικές διαδηλώσεις στη χώρα. Το ΔΝΤ επιμένει επίσης ότι οι δανειστές της Ελλάδας πρέπει να αναλάβουν πιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις ώστε να καταστεί το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο. Οι Ευρωπαίοι, πάντως, έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα αποδεχθούν κανένα «κούρεμα» σε αυτά που χρωστά η Ελλάδα ενώ και τα ανώτατα όρια επιτοκίων θέτουν επίσης πολιτικά και πρακτικά εμπόδια.
Πηγή:topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!